Mitt i Danderyd

De annorlunda knepen som kan göra din städning lite roligare

Annorlunda tips för att göra rent med ketchup och ättika

-

Skinande ren diskho

Strö ut bakpulver eller bikarborna­t i hela diskhon och vänta minst tio minuter. Diska ur med en tvättsvamp och varmt vatten.

Skitig soffa

Har du spillt på soffan (eller någon annan möbel med tyg) ska du bara vispa upp lite diskmedel med varmt vatten och sedan använda skummet till att gnugga rent tyget.

Ketchup på mässing

Har du någon mässingslj­usstake som har blivit matt och färglös? Ta fram en flaska ketchup, kleta på mässingen och låt verka i 30-40 minuter. Gnugga sedan med fuktig trasa. Voilá – som ny!

Polera med tandkräm

Det är inte bara tänder som mår bra av tandkräm. Kleta in badrumskra­nen med vit tandkräm. Gnugga bort med fuktig trasa efter några minuter så skiner kranen som ny.

Fräscha upp madrassen

Luktar din madrass unket? Inga problem! Blanda några droppar väldoftand­e olja (typ lavendel) med bikarbonat eller bakpulver. Använd en sil och strö över pulvret över bäddmadras­sen. Låt verka i minst 30 minuter och sug sedan bort pulvret med dammsugare. Vips har du en fräsch säng igen.

Städa med läsk

Har du en kruka som rostar? Häll då i Coca-Cola, låt verka en stund, häll bort vätskan och torka av med fuktig trasa. All rost är borta!

Rädda gamla träningskl­äder

Träningskl­äder och gamla handdukar kan lukta som ett trasigt avloppssys­tem när de har använts för många gånger. Men istället för att köpa nytt, tvätta dem i 60 grader och häll i några centiliter ättiksprit med tvättmedle­t. När kläderna torkat, lägg dem i frysen i 48 timmar.

Ta bort tuggummi

Om det har fastnat tuggummi på dina kläder eller skor, ta en isbit och pressa mot tuggummit. Efter bara 10-20 sekunder är det hur enkelt som helst att skrapa bort. Rengör fogarna i badrummet Avlägsna först eventuellt smuts. Blöt sedan en trasa med en del ättiksprit och fyra delar vatten. Går även att tvätta duschvägga­rna med blandninge­n.

 ?? MOSTPHOTOS ?? Tvätta fönstren Här är knepet ju enklare, desto bättre. Ta varmt vatten, några få droppar diskmedel och en bra skrapa. Torka av med en microfiber­trasa direkt. Klart! OTIPPAT – UTAN KEMIKALIER. Här är städtipsen du inte visste att du behövde. Använd ättika, läsk och isbitar för att få bort fläckarna du har retat dig på under alldeles för lång tid.FOTO:
MOSTPHOTOS Tvätta fönstren Här är knepet ju enklare, desto bättre. Ta varmt vatten, några få droppar diskmedel och en bra skrapa. Torka av med en microfiber­trasa direkt. Klart! OTIPPAT – UTAN KEMIKALIER. Här är städtipsen du inte visste att du behövde. Använd ättika, läsk och isbitar för att få bort fläckarna du har retat dig på under alldeles för lång tid.FOTO:
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden