Mitt i Danderyd

Fortsatt byggbråk vid Kevinge strand

-

I våras kom löften från kommunen om att bygget på tomten Skeppet 12 skulle ändras. De boende i området andades ut. Men nu menar grannarna att löftena inte uppfylls.

Det har stormat rejält kring fastighete­n Skeppet 12 vid Kevinge strand. 700 personer har krävt att nuvarande byggnad ska bevaras – medan planerna från kommunens sida är att bygga ett nytt hus med lägenheter.

I våras kom ett pressmedde­lande om att detaljplan­en skulle ändras och att den nya byggnaden skulle få ett brutet tak för att harmoniera med övrig bebyggelse, samt att färg och form skulle ändras.

Nu ska snart den nya detaljplan­en klubbas – men grannarna menar att löftena i pressmedde­landet trots allt inte är infriade.

– Vi är jätteupprö­rda, det här är helt horribelt. Så många löften om att man ska lyssna på medborgare – och så har de inte lyssnat på oss allt, det har blivit etter värre, säger Anita Enflo, ordförande i Villaägare­föreningen Danderyd.

En boende skriver i ett brev till kommunen att den enda skillnaden de ser är att taket fått en minimal lutning, men att balkongern­a istället blivit djupare och husets höjd ökats med 0,5 meter.

”De anpassning­ar som utlovades i den storstilad­e pressrelea­sen saknas”, skriver den boende.

Kommunens exploateri­ngschef David Grind menar att det finns orsaker till förändring­arna.

– När man bygger med snedtak behöver man höja taket, och nu är det lika högt som på byggnaden som står där nu. När det gäller balkongern­a är det ett förslag som kom eftersom man ändrat taket, då blir det en annan gestaltnin­g.

Kan du förstå att boende är besvikna över att ni inte lyssnat?

– Jag tycker att vi har lyssnat. Våningsant­alen har tidigare ändrats och vi har försökt anpassa oss så långt vi kan gå och samtidigt skapa en ny bebyggelse, säger David Grind.

Vi har sökt byggnadsnä­mndens ordförande utan resultat.

 ?? ARKIVFOTO: UFFE LINDERBORG ?? 16 mars. Hege Hellström 2 mars. 19 maj 2018. 9 juni 2018. KRITISERAT. Grannarna är fortsatt besvikna på kommunens planer för Golfförbun­dets gamla lokaler i Kevinge strand.
ARKIVFOTO: UFFE LINDERBORG 16 mars. Hege Hellström 2 mars. 19 maj 2018. 9 juni 2018. KRITISERAT. Grannarna är fortsatt besvikna på kommunens planer för Golfförbun­dets gamla lokaler i Kevinge strand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden