Mitt i Danderyd

Aron från Täby är bästa vinnarskal­len

- Maria Svensson

... Täbybon och äventyrare­n Aron Andersson som i veckan vann TV4serien ”Vinnarskal­lar”, där tittarna mötte Sveriges bästa paraidrott­are. Hur kändes det att vinna?

– Riktigt kul! Och så kul att få lära känna hela gänget i programmet. Det har varit tufft, men det är tråkigt att det är slut och att sista avsnittet nu visats. Kul också att TV4 vågar satsa på ett program där man lyfter fram parasporte­n.

Varför gick det så bra? –

Dels så tror jag att jag är bra på att ladda mentalt och sen har jag en väldig bredd, jag har erfarenhet­er av flera idrotter och det tror jag var en fördel för mig.

Kommer du bära med dig något särskilt minne?

– Det var mer generellt hur kul vi hade det och höra alla berätta sina inspireran­de historier och höra vad folk gått igenom.

Hur var det för dig att berätta din historia i tv, med många tittare?

– Jag

vet att min historia berör och att det ger folk något och det betyder mycket att få dela med mig av det till andra, säger han och fortsätter:

– Jag är så brutalt tacksam för att jag fick en andra chans, en nära vän till mig diagnostic­erades med en liknande cancer som jag fick och i somras gick hon bort, 17 år gammal. Jag fick en andra chans och jag ska göra allt för att ta vara på den andra chansen.

Jag fick en andra chans och jag ska göra allt för att ta vara på den andra chansen.

Vad ska du göra nu, du som alltid har ett äventyr på gång?

– Jag ska till Kebnekaise­s nordtopp i sommar och sen köra ÖTILLÖ Swimrun som går mellan Sandhamn och Utö. Senare vill jag till Everest basecamp och ett långsiktig­t mål är att bestiga Everest. Och så ska jag ta lite semester också.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden