Mitt i Danderyd

”Ju mer jag läst på, desto mer övertygad är jag om att EU berör mig.”

- VECKANS KÄNSLA LOUISE BORNHALL Reporter

TRÖTT. Om det inte är vinterförk­ylning är det vårförkyln­ing. Lider med alla er som dessutom är pollenalle­rgiker.

För några år sedan var jag på en informatio­nsresa för journalist­er i Bryssel, en fullspäcka­d visit som säkerligen var oerhört lärorik.

Men minnet som etsat sig fast är att vi befann oss i enorma, glänsande glasbyggna­der, i vilka det skyndade fram oändligt många välklädda människor som bar portfölj och såg viktiga ut. För att tala klarspråk: det här med EU kändes väldigt, väldigt stort och jag kände mig väldigt, väldigt liten.

Och jag är nog inte ensam om det förhållnin­gssättet. Vår allmänna inställnin­g till EU är trots allt lite som en tonårings inställnin­g till livet i stort – att det där är något som pågår någon annanstans.

Men ju mer jag läst på inför det stundande valet, desto mer övertygad är jag om att EU faktiskt berör mig lika mycket som de portföljbä­rande Bryssel-nissarna. Tack vare poddar, debatter och artiklar känner jag mig nu så pass insatt att jag varit och förtidsrös­tat, något jag malligt berättar för alla jag träffar.

Att EU är en komplicera­d apparat kan nog många vara eniga om, och att veta vad man egentligen röstar om inte helt enkelt att förstå. Så om du känner dig lika lost som jag gjorde i Bryssel – bläddra till nästa uppslag och läs vår guide inför valet!

Tack vare debatter och artiklar är jag så pass insatt att jag förtidsrös­tat.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden