Mitt i Danderyd

Johnny sprang två dygn i sträck – kom upp i 26 mil

- Josefine Thureson Kämpe

Förra torsdagen syntes en person springa varv efter varv på löparbanan vid Vallentuna Idrottspla­ts. Han heter Johnny Hällneby och tränar inför att slå världsreko­rd.

Vallentuna­bon Johnny Hällneby vill slå världsreko­rd i ett sex dagar långt lopp i USA i sommar. Som upptrappni­ng sprang han i förra veckan på Vallentuna IP i två dygn i sträck, totalt 26 mil, med endast korta gång-pauser på fem minuter.

Varför gör du det här?

– Det är kul! Mitt ego tycker det vore jättehäfti­gt att sätta världsreko­rd. Men det är också ett sätt att undersöka ens egna gränser. Vem jag är som människa, vad jag klarar av och vart mina gränser går, säger han.

Sambon Ellen Westfelt hade slagit upp en liten station intill löparbanan, där Johnny kunde hämta mat och vatten som han äter under sina gångpauser.

– Det är ju inte så att jag är en supermänni­ska som inte blir trött. Jag har bara hittat ett sätt att klara av att fortsätta ändå. Normalt stannar man när man är trött. Men för mig är det mycket nyfikenhet och att hela tiden testa gränserna. Vad händer om jag inte stannar?

Är det inte farligt?

– Det är inte farligt i sig att springa. Men skulle man springa snabbt och hårt så länge skulle kroppen gå sönder. Därför hittar jag ett sätt att springa hållbart. Springa sakta och ta pauser, säger Johnny.

Många kom och hejade och sprang även en stund med honom under de två dagarna.

– Det har hela tiden varit folk här med mig, och det känns bra att det jag testar kan inspirera andra, säger han.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? UTHÅLLIG. Johnny Hällneby sprang över 400 varv här på IP i förra veckan. Många Norrortsbo­r blev peppade och kom för att springa med och heja på Johnny.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON UTHÅLLIG. Johnny Hällneby sprang över 400 varv här på IP i förra veckan. Många Norrortsbo­r blev peppade och kom för att springa med och heja på Johnny.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden