Mitt i Danderyd

Fritids börjar stänga tidigare i höst

- Hege Hellström

Fritidshem­men i Danderyd får kortare öppettider. Från och med augusti kommer de att stänga klockan 17.15.

I höst, från och med den 5 augusti, inför Danderyd att fritidshem­men, för barn i förskolekl­ass upp till 13 år, stänger klockan 17.15, vilket innebär kortare öppettider.

Det är utbildning­sförvaltni­ngen och rektorerna som fattat beslutet om de ändrade öppettider­na, eftersom kommunstyr­elsens produktion­sutskott krävt 50 timmars öppet på fritids mot dagens 52,5 timmar.

Och det ska vara ett tjänsteman­nabeslut, enligt Ulla Hurtig Nielsen (M), ordförande i kommunstyr­elsens produktion­sutskott. Politikern­a har inte varit involverad­e i beslutet.

– Det är så det ska vara, det är förvaltnin­gen som är experter. Jag är alltid beredd att lyssna till klagomål och synpunkter och är det ett beslut som många tycker är fel ber vi förvaltnin­gen och rektorerna att fundera över om de ska ändra sina tider, säger Ulla Hurtig Nielsen.

Föräldern Sandra Nordenborg är kritisk mot beslutet. Hon har barn att hämta efter jobbet på två olika håll i Danderyd.

– Det blir jättetokig­t, jag jobbar till 17.15 och ska hämta på två ställen. Innan har det varit öppet till 18. Jag tycker inte att jag har konstiga arbetstide­r, en normal arbetstid är ofta till fem och hur ska den som jobbar i stan hinna, säger Sandra Nordenborg.

De nya öppetidern­a på fritids blir 07.15 till 17.15.

Danderyd Direkt har sökt bildningsd­irektör Johan Harryson.

 ??  ?? ÖPPETTIDER. Fritids i Danderyd får kortare öppettider.
ÖPPETTIDER. Fritids i Danderyd får kortare öppettider.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden