Mitt i Danderyd

Fånga ditt Täby genom kameran i ny tävling

-

Gillar du att foto och vill vara med i en utmaning i sommar? Karby gård startar nu en fototävlin­g där Täbyborna ska visa upp sitt Täby.

På Karby gård kan man hitta utställnin­gar, konsthantv­erkbutik och grafikverk­stad. Nu bjuder Täbys eget kulturcent­er in alla Täbybor till en fototävlin­g.

– Vi ville göra något som kunde omfatta många Täbybor. Det är även ett sätt att få fler människor att känna till att Karby gård finns, säger Björn Peck, ordförande för föreningen Karby gård.

Varje deltagare som är med i tävlingen får skicka in max tre bilder senast den 10 augusti. Sedan är det upp till juryn, som består av medlemmar ur Danderyds fotoklubb, att avgöra vilka tre foton som blir de vinnande bidragen. Täbyborna får själva välja vad de ska fota, men bilden ska passa in under temat Mitt Täby.

– Temat uppmanar till personliga tolkningar. Det kan finnas många olika perspektiv, från det stora perspektiv­et till det lilla och personliga, säger Björn Peck.

Han poängterar att man inte måste vara proffsfoto­graf för att vara med i tävlingen.

– Absolut inte, det är inte det som bedöms. Men jag vet att det finns många väldigt duktiga fotografer runt om i kommunen, säger han.

Hela tävlingen avslutas med en fotoutstäl­lning på Karby gård som startar med vernissage den 24 augusti. Då kommer även vinnarna att presentera­s.

Maria Svensson

 ?? ARKIVFOTO: LOTTEN ENGBOM ?? KLICK. Björn Peck som är ordförande för föreningen Karby Gård hoppas att många Täbybor vill vara med i fototävlin­gen.
ARKIVFOTO: LOTTEN ENGBOM KLICK. Björn Peck som är ordförande för föreningen Karby Gård hoppas att många Täbybor vill vara med i fototävlin­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden