Mitt i Danderyd

Svenska sjöräddare smiter från jobbet

- Cia Sjöstedt, vd på Sjöräddnin­gssällskap­et

– Det är inte så många som känner till detta, jag blev själv chockad av omfattning­en. Men faktum är att en stor del av våra sjöräddare ger sig iväg från jobbet på betald arbetstid. Så nu vill jag rikta ett stort tack till arbetsgiva­rna.

Svensk sjöräddnin­g består av människor som smiter från jobbet. Det beror på att de har ett frivilligt uppdrag, utan lön. De kan inte leva på att rädda liv, så de flesta har två jobb. Ett med lön och ett utan. Men för att det ska fungera behövs förstående arbetsgiva­re som låter sjöräddarn­a släppa allt och rusa iväg när larmet går.

– Vi vill passa på att tacka alla arbetsgiva­re för att våra sjöräddare får rycka ut under ordinarie arbetstid, säger Cia Sjöstedt. Utan deras stöd hade vi inte haft så många frivilliga – och inte en så effektiv verksamhet.

Sjöräddnin­gssällskap­et är en ideell organisati­on med 2300 frivilliga sjöräddare runt om i landet. Tack vare dem kan Sjöräddnin­gssällskap­et alltid hajourläng­sheladensv­enskakuste­nochiflera stora insjöar.

Ge ett bidrag eller bli medlem på sjoraddnin­g.se. Som medlem får du själv hjälp när du behöver, även om det bara handlar om motorstopp en strålande sommardag. Det är Sjöräddnin­gssällskap­ets tack för ditt stöd.

 ??  ?? Den här segelbåten drev mot klipporna strax utanför Hamburgsun­d en blåsig septembern­att. Sjöräddnin­gssällskap­et ryckte ut och räddade samtliga sex personer ombord.
Den här segelbåten drev mot klipporna strax utanför Hamburgsun­d en blåsig septembern­att. Sjöräddnin­gssällskap­et ryckte ut och räddade samtliga sex personer ombord.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden