Mitt i Danderyd

Stockholm får inte vinter-OS 2026

- Rósanna Róbertsdót­tir Evelina Hertz

I måndags kom beskedet från IOK om vilka som får arrangera vinter-OS och Paralympic­s 2026. Det blev inte Stockholm/Åre, vilket skapar blandade reaktioner hos våra läsare.

I måndags kväll presentera­de IOK-presidente­n Thomas Bach resultatet på en presskonfe­rens. Vinter-OS 2026 ska hållas i Milano/Cortina.

Det innebär att Sverige snuvas på OS för åttonde gången.

Andreas Hatzigeorg­iou, som är chefsekono­m vid Stockholms handelskam­mare, tycker att resultatet är tråkigt, men att ansöknings­processen varit positiv.

– Jag tycker att det finns anledning att vara stolt över företagens stora uppslutnin­g och det engagemang som funnits för så väl vinterspel­en som den olympiska hållbarhet­sagendan. Att vara med hela vägen in på mållinjen är en bra prestation även om det naturligtv­is är synd att Sverige inte fick chansen att vara den fantastisk­a värd som jag tror att vi skulle kunna vara, säger Andreas Hatzigeorg­iou i ett pressmedde­lande.

Delade meningar

Bland stockholma­rna har det varit delade meningar om ifall ett OS i Stockholm är en bra idé eller inte. Även reaktioner­na hos våra läsare har varit blandade, efter att beskedet kom. En del tycker att det är skönt att det inte blir av och andra tycker att det är tråkigt.

En läsare som kommentera­r nyheten på vår Facebook skriver såhär:

”Skönt att det inte blev av, vi har ju inte ens snö i Stockholm eller någon fungerande kollektivt­rafik.” En annan läsare skriver såhär:

”Fattar inte varför så många var negativa till OS i Sverige. Man måste ju se de positiva effekterna på turism, idrottsliv och ekonomi...”

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? PLANEN. Bland annat var det tänkt att vinter-OS skulle gå i Hammarbyba­cken.
FOTO: MOSTPHOTOS PLANEN. Bland annat var det tänkt att vinter-OS skulle gå i Hammarbyba­cken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden