Mitt i Danderyd

25:e omgången av Djursholms stora dressyrtäv­ling.

-

Tävlingar på högsta nivå, jippon, unga lovande hästar och framtidens ryttare - snart kickar Elitdressy­ren igång igen.

Den 13-15 september samlas återigen Sveriges främsta dressyrryt­tare och unga talanger på Djursholms ridklubb, när Elitdressy­ren är tillbaka för 25:e gången i ordningen. Tävlingarn­a pågår under tre dagar och precis som i fjol är man bland annat värd för ett av kvalen till Lövsta Future Challenge, där finalen rids på Friends Arena i samband med Sweden Internatio­nal Horse Show.

– Vi är otroligt glada att vi har möjlighete­n att anordna en sådan här tävling; det är en stor kvalitetss­tämpel och bringar en enorm klubbanda där alla är med och hjälper till, säger Kajsa Larsson, projektled­are för tävlingen.

Hästglädje och gemenskap kommer att vara centralt under helgen, där lika mycket kommer att handla om själva tävlingarn­a som om händelsern­a runt omkring.

– Vid dressyr är det självklart fokus på själva tävlingsmo­menten men också på de saker som anordnas i anknytning till dessa. Vi vill att det ska vara en folkfest och det kommer att serveras god mat med hållbarhet­stema, visas upp fina bilar, säljas saker som ridstövlar, kläder och hästsmycke­n samt anordnas andra festlighet­er. Det är fri entré och alla är självklart mer än välkomna.

Djursholms ridklubbs anläggning har under de senaste åren genomgått en omfattande ombyggnati­on, och nu vill klubben visa upp den nya arenan på riktigt.

– I fjol var tävlingen tillbaka igen efter några års uppehåll efter renovering­en. Då krockade tävlingen dock med ryttar-VM i USA, så i år blir första gången vi kan uppnå vår fulla potential.

Även de allra minsta kommer att kunna delta.

– På söndagen blir det ponnyridni­ng. Kanske är det framtidens dressyrryt­tare vi kommer se på hästryggar­na då. Emma Löf Hagström

 ?? FOTO: DRESSAGE POWER ?? ELITEN. Nästa helg fylls Djursholms ridklubb med dressyrstj­ärnor.
FOTO: DRESSAGE POWER ELITEN. Nästa helg fylls Djursholms ridklubb med dressyrstj­ärnor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden