Mitt i Danderyd

Sökpådrag efter sköldpadda­n Lillefot

-

För tre veckor sedan försvann sköldpadda­n Lillefot under en promenad i Gribbylund. Nu engagerar sig många i sökandet efter honom.

Det är inte första gången som den 20-åriga ryska landsköldp­addan Lillefot är på rymmen.

– Sist var han borta i tre månader och hittades på en förskola i området. Han är väldigt snabb, säger Sara Hagelin, matte till Lillefot.

De har satt upp lappar i området, anmält honom försvunnen till polisen och letat med en spårhund i området.

Fler personer i Täby har hjälp till i sökandet efter Lillefot, berättar Sara.

– Barn har varit ute och letat och många har ringt efter att de sett lapparna och säger att de vill hjälpa till. Det är jättefint att så många vill engagera sig, säger hon.

Saras teori är att Lillefot har grävt ner sig. – De gör ofta det, antingen för att det är för varmt eller på hösten för att vila över vintern, säger hon.

Är du orolig?

– Inte jätteoroli­g, har han grävt ner sig så kommer han fram senare, kanske till våren. Jag tror han är ute på äventyr och det är nog inte någon fara med honom. Men man saknar ju honom och vill få hem honom, säger hon.

Lillefot sågs senast i ett litet skogsområd­e i Gribbylund. Vid parkeringe­n, i korsningen Trefaldigh­etsvägen/Kabeluddsv­ägen. Hittar man Lillefot kan man antingen kontakta polisen eller höra av sig till Sara Hagelin på Facebook.

– Jag hoppas att folk håller utkik. Om någon hittar honom får de gärna hålla lite koll tills att han blir hämtad. Han bits inte, men kan sprattla lite om man lyfter honom, säger hon.

Maria Svensson

 ??  ?? Bortsprung­en.
Bortsprung­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden