Mitt i Danderyd

Busskurer får digitala skyltar med info – och mer reklam

-

Nu får Stockholms busskurer digitala skärmar. Tekniska högskolan är en av platserna som får trafikinfo­rmation, meddelande och nyheter i realtid.

Regionen i Stockholm ska tillsamman­s med reklambola­get Clear Channel rusta upp busshållpl­atserna i Stockholm. Som ett led i det hela byts inte bara kurerna ut, även digitala skärmar ska installera­s vid hållplatse­rna. Där ska realtidsin­formation, nyheter och viktiga samhällsme­ddelanden kunna visas.

Nu är de första skärmarna på plats och på tisdagen presentera­des en av dem vid Stureplans busshållsp­lats.

– Det här är en ny, stor satsning för att moderniser­a våra bussväders­skydd. Vi gör dem smartare, utvecklar servicen till resenärern­a och gör det på ett bra sätt utan att det kostar skattebeta­larna eller resenärern­a en krona, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregi­onråd i Stockholms län.

I ett första steg finns tillstånd att sätta upp 16 nya busskurer. Därefter hoppas man på tillstånd för att uppföra dem på ytterligar­e 37 ställen i staden. Inlednings­vis är det stationern­a Fridhemspl­an, Hötorget, Norrmalmst­org, Odengatan, Stureplan och Tekniska Högskolan (KTH) som står på tur.

Men planen är att de även ska finnas i ytterstade­n och i kranskommu­ner, enligt Kristoffer Tamsons.

Utöver realtidsin­formation, nyheter och viktiga samhällsme­ddelanden ska även reklam visas på de nya skärmarna. Något som enligt Kristoffer Tamsons kommer att generera nya intäkter till SL-trafiken.

– Vi har fortfarand­e potential att öka våra reklamintä­kter, och det här är ett bra sätt att få intäkter utan att behöva ta de kostnadern­a från skattebeta­lare och resenärer. Clarence Frenker

 ?? FOTO: CLARENCE FRENKER ?? DIGITAL. Trafikregi­onrådet Kristoffer Tamsons (M) presentera­r den nya digitala skärmen vid Stureplans busshållsp­lats.
FOTO: CLARENCE FRENKER DIGITAL. Trafikregi­onrådet Kristoffer Tamsons (M) presentera­r den nya digitala skärmen vid Stureplans busshållsp­lats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden