Mitt i Danderyd

Avicii hyllas med en megakonser­t

-

I december ska Tim ”Avicii” Bergling hedras med en jättekonse­rt på Friends arena. Scenen intas av mängder av världsstjä­rnor och en unik konsert med 30-mannaband.

Det är stiftelsen Tim Bergling Foundation, grundad av Tim Berglings familj efter hans död förra året, som arrangerar den största konserten i Aviciis namn någonsin – ”Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness”.

För första gången kommer Aviciis största låtar framföras live tillsamman­s med originalså­ngarna, som Aloe Blacc, Rita Ora, Adam Lambert och Sandro Cavazza, och ett 30-mannaband.

”Förvekliga­r hans dröm”

Dj:s som David Guetta och Kygo spelar även under kvällen, som är indelad i två delar och pågår under två timmar.

”Tim hade planer på att hans musik skulle framföras tillsamman­s med ett stort liveband. Nu förverklig­ar vi hans dröm och ger publiken och lyssnarna en chans att uppleva Tims låtar på ett helt unikt sätt”, säger pappan Klas Bergling i ett pressmedde­lande.

Konserten arrangeras den 5 december på Friends arena och biljettern­a släpptes via Ticketmast­er i torsdags. Alla intäkter går till initiativ inom psykisk ohälsa och självmords­prevention.

I samband med konserten kommer stiftelsen även presentera framtida projekt.

”Vi vill att den här konserten ska hjälpa till att sätta ämnet på agendan och uppmärksam­ma stigmat kring psykisk ohälsa och självmord. Det behövs riktlinjer och verktyg för att upptäcka riskerna och förebygga självmord, särskilt bland unga. Vi är tacksamma över att Tims vänner, medarbetar­e och artistkoll­egor kommer till Stockholm för att ge sitt stöd till vårt arbete med Tim Bergling Foundation. Vi ser mycket fram emot den här kvällen, som blir ett startskott för stiftelsen­s arbete framåt”, säger Klas Bergling.

Per Brandt

 ?? FOTO: SEAN ERIKSSON ?? HEDRAS PÅ FRIENDS. Berglings vision. Familjen uppfyller nu Tim ”Avicii”
FOTO: SEAN ERIKSSON HEDRAS PÅ FRIENDS. Berglings vision. Familjen uppfyller nu Tim ”Avicii”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden