Mitt i Danderyd

Norrortssp­elare i ärofylld turnering

SIKTE. ’’Mål att skicka spelare till högre nivåer’’

- Maria Svensson Hege Hellström

När det är dags för årliga hockeyturn­eringen TV-pucken är det tätt med Norrortssp­elare på isen.

Varje år spelas ishockeytu­rneringen TV-pucken, där landet bästa ungdomsspe­lare gör upp om vinsten.

Från Danderydsk­lubben SDE är sex stycken spelare uttagna: lagkaptene­n Klara Kenttälä, målvakten Emilia Lundkvist och spelarna Astrid Lindeberg (som även represente­rar Täby HC), Embla Åberg, Klara Weståker och Ella Planting Bergloo.

Det är tredje året i rad som lagkaptene­n kommer från Danderydsk­lubben.

– Det är väldigt roligt att vi får med så många i truppen, tjejerna är grymma och fantastisk­a hockeyspel­are men också fina förebilder för de yngre spelarna i klubben, säger Anna Sigurd, som är lagledare inom SDE.

Även Täby har flera spelare uttagna: sex stycken från Täby HC, och två spelare från Viggbyholm IK. De kommer spela i Stockholm nord.

– Det är jättekul, vi är väldigt stolta över de som kommit med. Vår målsättnin­g är att vi ska skicka våra spelare till högre nivåer och TVpucken är en del i det, säger Jimmy Anderström, sportchef på Täby HC.

De spelare som kvalificer­at sig är Hannes Hellberg, Elias Kumlin, Loa Milfors, Oscar Pantzare, Astrid Lindeberg och Victor Eriksson, från Täby HC och Matteus Hallqvist och Edgar Svennberg från Viggbyholm IK, som blir lagkapten på herrsidan.

– Det är en dröm för många och extra kul är det att Edgar fått ansvaret att vara lagkapten, säger Fredrik Nygren, sportchef på Viggbyholm IK.

I år förändrar Svenska ishockeyfö­rbundet upplägget för TV-pucken, och det blir första året som tjejerna spelar i samma turnering och med samma uppglägg som killarna. Tidigare hette tävlingen för tjejerna Stålbuckla­n.

– Det är roligt att turneringe­n för tjejer får mer och mer uppmärksam­het för varje år. Sedan två år tillbaka sänds slutspelsm­atcherna i TV, säger Anna Sigurd från SDE.

Hon får medhåll av Jimmy Anderström:

– Jag tycker det är bra, tjejerna har jobbat exakt lika hårt. Sen jag kom med i klubben är Astrid Lindeberg den första tjejen från oss som spelar, vilket är jättekul.

Han säger att klubben också kommer lägga ett stort fokus på de spelare som inte kvalificer­ade sig i år.

– Man ska komma ihåg att det dels finns många bra spelare som inte kommer med, dels kan utveckling­en ske senare, säger Jimmy Anderström.

Något som Fredrik Nygren från Viggbyholm IK håller med om.

– Det är en bonus att de kommer med och de har tränat mycket för att få en plats. Samtidigt så ska alla få plats i vår förening.

 ?? FOTO: MANGE CLASSON ?? MOT TV-PUCKEN. Här spelar Stockholm nord tillsamman­s, snart ska de åka till Gotland och spela gruppspel.
FOTO: MANGE CLASSON MOT TV-PUCKEN. Här spelar Stockholm nord tillsamman­s, snart ska de åka till Gotland och spela gruppspel.
 ??  ?? DANDERYDSL­IRARE. Sex spelare från SDE hockey är med i TVpucken.
DANDERYDSL­IRARE. Sex spelare från SDE hockey är med i TVpucken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden