Mitt i Danderyd

Efva Attling och Jocke Berg kickar igång ny konstnärsh­ub

- Eva.tonstrom@direktpres­s.se

En av Sveriges största formgivare, Efva Attling, har startat en konstnärs-hub i Högdalen. Gästdesign­er är Jocke Berg från Kent.

Artisten och smyckesdes­ignern Efva Attling har startat en ny hub som hon kalllar för the Högdalen. Det kan beskrivas som ett nav för konstnärer som jobbar med olika konstforme­r – smycken, foto, möbler och mode för att nämna några områden.

– Jag kände att jag ville göra nåt kul som inte bara är jag, där jag kan bjuda in och pusha nya talanger. Då föddes den här idén, säger hon.

The Högdalen är ingen fysisk butik utan består av en hemsida, thehogdale­n.com, men i veckan hade de en tillfällig pop up-butik på Bellmansga­tan på Södermalm.

Smycken av Berg

En person som kopplats till projektet är Jocke Berg, sångare och gitarrist i bandet Kent. Han har designat smycken som nu säljs på thehogdale­n.com.

– Jag är ett Kent-fan och har frågat honom tidigare eftersom jag vet att han är intressera­d av smycken. Nu äntligen hade han tid och ville skapa en kollektion, det är jättekul, säger Efva.

Att det blev just Högdalen har att göra med att Efva Attling, i dag boende på Söder, är född och uppväxt i Högdalen, på Harpsundsv­ägen och Skebokvarn­svägen.

– Vi bodde fem barn – jag var nummer ett i ligan av enbart döttrar – och mamma och pappa i en trerummare. Det funkade, säger hon.

En ambition är att en del av de som kopplas till The Högdalen bor eller verkar i Söderort, enligt Efva.

– Vi får se, det är så pass nytt ännu. En gäst som jag kommer att samarbeta med är Daniel Beijner från Salong Betong i Högdalen.

Planer finns också på att låta en fotograf ta fina bilder på Högdalens t-banestatio­n som kan säljas som posters, enligt Efva. Allt som händer kommer att synas på deras sajt thehogdale­n.com.

Eva Tonström

 ?? FOTO: EVA DAHLGREN ?? DESIGNERDR­ÖMMAR. Jocke Berg är först ut som gästdesign­er i Efva Attlings nya konstnärsh­ub.
FOTO: EVA DAHLGREN DESIGNERDR­ÖMMAR. Jocke Berg är först ut som gästdesign­er i Efva Attlings nya konstnärsh­ub.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden