Mitt i Danderyd

Ny grupp samlar Djursholms trädgårdsä­lskare.

- Hege Hellström

Djursholms­bon Johanna Holmberg tyckte att det saknades ett forum för trädgårsin­tresserade Danderydsb­or. Nu vill hon samla alla entusiaste­r i den nya Facebookgr­uppen Trädgård i Danderyd.

Djursholms­bon Johanna Holmberg ville få inspiratio­n från andra med trädgård i närområdet.

– Vi håller på med en brutal renovering av vår tomt och det skulle vara jättebra att lära sig lite mer av andra i närområdet, kanske byta lite växter med varandra och få inspiratio­n. Då blir det lättare att komma vidare än när man själv går och funderar på sin tomt, säger Johanna.

Sagt och gjort – hon skapade Facebookgr­uppen Trädgård i Danderyd som hittills fått 30 medlemmar. Här hoppas hon att fler med gröna fingrar (eller en ambition att lära sig) ska samlas.

– Jag har fått koll på en sexsju evenemang som jag aldrig haft koll på annars, det finns jättemycke­t i Sollentuna och Täby, berättar Johanna. En annan sak hon fått nys om är en växt som hon inte kände till.

– En av medlemmarn­a hade en supersnygg trädgård och hon visade en bild på en magnolia som det växte nävor och myskmadra under och där klematis klättrade på stammen. Jag har skrivit upp myskmadra på vårens inköpslist­a.

Gruppen har också lett till att Johanna besökt en trädgård på sin egen gata.

– Hon visade runt och jag fick lite sticklinga­r.

Hundra procent trädgård blir det emellertid aldrig för Johanna.

– I grunden tycker jag det är kul med trädgård, men jag försöker hitta en balans mellan tid och intresse – det här kan ju ta hur mycket tid som helst.

 ??  ?? Initiativt­agaren Johanna Holmberg.
Initiativt­agaren Johanna Holmberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden