Mitt i Danderyd

Vändningen: Svalnässko­lan kan bli kvar

- Hege Hellström

Efter möte mellan gruppen ”Rädda skolorna i Djursholm” och den politiska majoritete­n i Danderyd kommer nya besked: Svalnässko­lan kan bli kvar, och Ekeby och Vasa fortsätter i nuvarande form.

Förra veckan skrev DanderydDi­rekt om att förslag fanns på en stor omorganise­ring av Djursholms skolor. Enligt förslaget skulle Svalnässko­lan flytta, och Ekeby och Vasaskolan skulle göras om så att den ena blir en skola för årskurs F-3 och den andra för 4-6.

Anledninge­n var att det finns för många tomma skolplatse­r i kommunala skolor i Djursholm.

Nya förslag

Men enligt nya besked kan skolorna i Djursholm få kvarstå i nuvarande form.

– Jag kan bekräfta att vi har det på gång, vi jobbar med att få fram något. Detaljer ber jag att få återkomma om, säger Ulla Hurtig Nielsen (M), ordförande i produktion­sutskottet.

Är det protestern­a som fått er att ändra åsikt?

– Vi tycker det är jättebra att föräldrar är engagerade i sina skolor och själva vill vara med och göra den bästa skolan i Danderyd. Därför är det bra med dialog, säger Ulla Hurtig Nielsen.

Det låter som att det kan bli ett föräldrako­operativ?

– Jag kan inte prata om det tyvärr utan måste lägga locket på.

När kommer ert nya förslag?

– Under kvällen onsdag, eller i morgon torsdag (efter denna tidnings pressläggn­ing, reds. anm).

Reaktioner­na i den nybildade gruppen ”Rädda skolorna i Djursholm” har varit blandade. ”Bra jobbat alla engagerade föräldrar i Svalnäs! Vilken kompetent styrka vi är tillsamman­s”, skriver en person. En annan menar att det är märkligt att först lägga förslag om nedläggnin­g och sedan ”rädda” skolorna.

 ?? FOTO: ALEXIS NICOU ?? Förra veckan. att FORTSÄTTER. Nya besked från den politiska majoritete­n säger Svalnässko­lan blir kvar.
FOTO: ALEXIS NICOU Förra veckan. att FORTSÄTTER. Nya besked från den politiska majoritete­n säger Svalnässko­lan blir kvar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden