Mitt i Danderyd

Visa vem du är på väggen

till ett personligt hem är det viktigt att detaljerna speglar dig. Och att få upp tavlor på väggarna hjälper till att visa vem du är och samtidigt öka hemtrevnad­en.

-

Nom tavlor och konst så kan det kännas som att man tar sig vatten över huvudet, och svårt att veta vad man ska välja. Men det finns lättare konst som posters, med tydliga motiv, som man antingen gillar eller inte. Man behöver inte fundera över om man förstår budskapet eller inte.

Marknaden med till exempel fotokonst, grafiska mönster, illustrati­oner mm har exploderat de senaste åren, så att få till ett hem med vackra motiv behöver inte bli så dyrt.

är man pratar

att hitta de som betyder något för dig, och ha en röd tråd i det man väljer för att få en fin helhet. Den röda tråden kan lika gärna vara

Det gäller bara

motiven som färgskalan, som följer varandra.

Att använda sig av olika upphängnin­gssätt skapar livfullhet på väggen och det behöver inte kännas så stelt som en rak rad med tavlor i ram. Och då har man också en annan frihet vad gäller positioner­ingen på väggen, man behöver inte tänka på vad reglerna säger utan man kan placera dem mer efter känsla.

vara behjälplig­a för att få till en snygg placering om man känner sig helt vilsen på vilken höjd man ska sätta sina tavlor.

Att använda sig av tavellist är en av mina favoriter, då är det lätt att byta motiv, man kan ställa dit till exempel

Sen kan reglerna

en liten vas med blommor som bryter av. Eller ställa dit sina favoritböc­ker så tar det fram det personliga i ditt hem och visar vem du är.

När man gör tavelvägga­r kan det vara fint att blanda upp tavlorna med till exempel väggbelysn­ing, bokstäver, spegel mm eller använda sig av olika typer av ramar, det förhöjer den personliga känslan.

Konsten i ditt hem oavsett om den är en stor målning, fotokonst eller till exempel en plansch på ditt favoritban­d från 1983, ska den göra dig glad, det ska vara kärlek vid första ögonkastet, eller okej, ibland så växer ju kärleken fram, så visst kan man lära sig att älska viss konst bara man ger det lite tid.

Stina Svanberg

 ?? FOTO: STINA SVANBERG ?? Dela av i två grupper, med valmöjligh­et att kunna byta ut – gärna med klämgalge.
FOTO: STINA SVANBERG Dela av i två grupper, med valmöjligh­et att kunna byta ut – gärna med klämgalge.
 ??  ?? EN LÄNGRE VÄGG.
EN LÄNGRE VÄGG.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden