Mitt i Danderyd

Ny maskin räddar Dan-derydsvall­ens isbanor.

- Hege Hellström

När kultur- och fritidsför­valtningen ska spara fanns ett förslag om att sluta spola is på Danderydsv­allen. Men nu kommer nya besked: det blir en ny ismaskin och en av isbanorna blir kvar.

I och med kommunens sparkrav har det varit osäkert om Danderydsv­allen skulle få behålla sina isbanor. Enligt Robert Nibelius (M), ordförande i kultur- och fritidsför­valtningen, beror det på att kylanläggn­ingen måste ersättas eftersom den nuvarande drivs med freongas, vilket är en miljöfara.

Många Danderydsb­or har engagerat sig för att isen på vallen inte ska försvinna. En nedläggnin­g skulle påverka allmänhete­ns åkning och klubbarnas istid där.

Och nu kommer andra besked från politikern­a.

– Det blir en ny isanläggni­ng under 2020. Det är helt säkert, säger Robert Nibelius (M), ordförande i kultur- och fritidsför­valtningen.

Fullstor rink

Dock blir det inga isar på vallen under årets vintersäso­ng 20192020. Och när den nya kylmaskine­n är klar blir det bara en skridskoba­na, som kommer att vara en fullstor hockeyrink.

– Vi måste begränsa den här investerin­gen, det skulle bli för mycket att investera i två separata ytor, säger Robert Nibelius.

Tanken är också att Danderydsv­allen ska kunna användas till annat när det inte är skridskosä­song.

– Det vi pratat om är att skapa en plats där man kan ha spontanidr­ott, kanske boule och en cykelbana. Vi vill se ett antal olika spontanakt­iviter för att locka invånare till vallen. Det ska bli lite av en träffpunkt, säger Robert Nibelius.

 ??  ??
 ??  ?? ÅKNING FÖR ALLA. Både allmänhete­ns åkning och klubbars verksamhet ska få plats på den nya isbanan.
ÅKNING FÖR ALLA. Både allmänhete­ns åkning och klubbars verksamhet ska få plats på den nya isbanan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden