Mitt i Danderyd

Nytt samarbete ska stärka handbollen

- Maria Svensson 073-982 79 52 maria.svensson@direktpres­s.se

Inför säsongen har Täby handboll startat ett samarbete med AIK och Åkersberga vilket ska underlätta för unga när de tar steget till seniorlage­n.

AIK handboll, Täby handboll och Åkersberga HK har ingått ett samarbetsa­vtal inför säsongen, som drog igång häromvecka­n. Detta för att stärka klubbarna i Norrort.

– Det känns jättekul att vi kan erbjuda detta till våra spelare, säger Per Johansson, ordförande i Täby handboll.

Fler serier

Främst går samarbetet ut på att göra det lättare för alla ungdomar i samband med flytten från ungdom till senior.

– Vi ser att det är vanligt att många ungdomar slutar eller byter klubb när de ska gå upp i seniornivå. I och med samarbetet kommer fler spelare att stanna i sporten, säger han.

I och med samarbetet kommer det att finnas fler serier att välja mellan. Från division 4, där Åkersberga nu kunnat starta ett lag, till AIK som spelar i allsvenska­n.

– Vissa spelare är inte fysiskt mogna för ett spel i den division som klubben kan erbjuda och då kan vara jättesvårt att ta en plats. Men i och med samarbetet kan de kan växa till sig och kanske ta en plats några år senare, säger Per Johansson.

Han menar även att den nya satsningen inte bara är till för de som vill satsa på elitspel.

– Vi vill erbjuda goda möjlighete­r för alla spelare att fortsätta spela handboll, oavsett på vilken nivå man vill till. Det är lika viktigt att man ska få fortsätta spela med sina kompisar. Vi som klubb är inte bara till för toppspelar­e, och vi vet att de allra flesta inte blir elitspelar­e, säger han.

Bättre träningsmö­jligheter

Han ser även att klubbarna tillsamman­s kan sporra de yngsta spelarna i klubben, då möjlighete­rna att växa blir större. Även träningsmö­jlighetern­a ökar enligt Per Johansson.

– Vi ser redan nu ett stort utbyte mellan föreningar­na och vi skickar redan våra spelare till AIK:s träningar och vi ser själva en högre närvaro på våra träningar, säger han.

Betyder det här något för er ekonomiskt?

– Egentligen ingenting, det det handlar om är att vi kan behålla en del spelare och ha större verksamhet, säger Per Johansson.

Vi vill erbjuda goda möjlighete­r för alla spelare att fortsätta spela handboll, oavsett på vilken nivå man vill till. Det är lika viktigt att man ska få fortsätta spela med sina kompisar.

 ?? FOTO: TÄBY HANDBOLL ?? NY SATSNING. Från och med denna säsong ingår nu Täby i ett samarbete med AIK och Åkersberga.
FOTO: TÄBY HANDBOLL NY SATSNING. Från och med denna säsong ingår nu Täby i ett samarbete med AIK och Åkersberga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden