Mitt i Danderyd

Claudia har startat första judoklubbe­n i Vallentuna

- Elinor Karlin elinor.karlin@direktpres­s.se

Vallentuna har många kampsports­föreningar, men det är första gången som judon får en egen plats i kommunen. Den här veckan startar verksamhet­en för Vallentuna judoklubb, i Lindholmen.

Vallentuna har fått sin första judoklubb. Det är en av Täby judos tidigare stjärnor Claudia Wedemo som ligger bakom satsningen, som sedan två år tillbaka bor i Lindholmen. I veckan genomförde­s de första träningarn­a, i Gustav Vasaskolan­s gymnastikh­all.

– Vi kommer först att rikta in oss mot barn och ungdomar. Jag kräver ingen föranmälan men jag hör i skolan att föräldrarn­a pratar om det här – det är det största man kan få, säger Claudia Wedemo.

Främst för unga

Träningen kommer att ske på onsdag och fredagar klockan 16–18. På onsdagar för yngre barn i 7–12-årsåldern, och på fredagar från 13 år och uppåt. Men en av fördelarna med judo, och många andra kampsporte­r, är att det är möjligt att träna över åldersgrän­serna – vuxna kan alltså också vara välkomna så småningom. Inför den första träningen är det flera som har hört av sig och tänker komma.

– Det är bara frågan om det blir 10 eller 50 som jag har framför mig, det får vi se. Det var intressera­de från Hjälmstask­olan också, säger Claudia Wedemo.

Som assistent kommer hon ha med sin man Pierre, som också har tränat judo i flera år. Claudia Wedemo har många judoår bakom sig. Bland annat är hon utbildare och aktiv i svenska judoförbun­dets projekt med fallpreven­tion, att lära äldre falla på ett tryggt sätt.

 ?? FOTO: ROFFE ANDERSSON ?? RUTINERAD. Claudia Wedemo har i många år tränat och tävlat för Täby judo. Nu startar hon en ny verksamhet i Lindholmen.
FOTO: ROFFE ANDERSSON RUTINERAD. Claudia Wedemo har i många år tränat och tävlat för Täby judo. Nu startar hon en ny verksamhet i Lindholmen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden