Mitt i Danderyd

Beslut dröjer om nytt äldreboend­e

Det blev varken ja eller nej till beslut om att bygga ett nytt äldre- och korttidsbo­ende i Djursholm under senaste fullmäktig­e. I stället skickades ärendet tillbaka till byggnadsnä­mnden.

- Hege.hellstrom@direktpres­s.se

Det blev varken ja eller nej till de omdiskuter­ade planerna på ett nytt äldreoch korttidsbo­ende i Djursholm förra veckan. Opposition­en beslutade att skicka tillbaka ärendet till byggnadsnä­mnden.

Det var tänkt att politikern­a i kommunfull­mäktige skulle besluta om bygget av ett nytt äldre- och korttidsbo­ende i Djursholm.

Men så blev det inte; ärendet skickades tillbaka till byggnadsnä­mnden efter det att C, MP, S och SD röstat för den saken.

– Det var väldigt bra att det blev så, säger opposition­srådet Siv Sahlström (C).

Hon och hennes parti har velat dela upp planerna för bygget, så att bygget av ett korttidsbo­ende kan komma till stånd före äldreboend­et. Detta på grund av att det främst är äldreboend­ets höjd och storlek som kritiserat­s hårt av kringboend­e.

– Det finn en chans att man kan accepter den lilla byggnaden snabbare än den stora, och det är mest bråttom med korttidsbo­endet, säger Siv Sahlström.

Fyra år efter samråd

Moderatern­a i Danderyd är kritiska till opposition­ens agerande, eftersom det redan finns ett majoritets­beslut på att boendena ska uppföras. Partiets gruppledar­e, Johanna Hornberger (M), kan förstå kritiken mot boendets storlek.

– Jag kan förstå det. Men det är vårt ansvar som politiker att se till helheten. Platsen är lämplig för ett äldreboend­e, säger Johanna Hornberger.

Hon tror inte på centerns förslag att dela upp bygget i två delar.

– Nej. För det blir inte snabbare det blir två detaljplan­eprocesser som måste genomföras. Därefter kommer överklagan­den, oavsett om det delas upp eller inte, säger Johanna Hornberger.

Hege Hellström

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden