Mitt i Danderyd

Polis misstänks för dubbla stölder

- 073-982 79 52 maria.svensson@direktpres­s.se

En polis från Täby misstänks ha stulit varor från en matbutik i Täby under två tillfällen. Nu riskerar hen att förlora jobbet.

En polis som bor i Täby har åtalats, misstänkt för stöld och ringa stöld. Detta efter att hen stulit varor från en matvarubut­ik i Täby i mars förra året.

Polisen ska vid båda tillfällen­a ha använt sig av självbetjä­ningskasso­rna i matbutiken. Polisen blev upptäckt då en person som arbetar i matbutiken ska ha sett hur hen skannat och betalat för mindre delar av de varor hen plockat på sig.

Flera varor som polisen plockat på sig har hen alltså inte betalat för.

Åtalas

Stölderna ska ha skett vid två tillfällen i samma butik. Vid det ena tillfället till ett värde av 1 785 kronor och vid det andra tillfället 307 kronor. Polisen åtalas nu för stöld och ringa stöld.

Som bevis finns kvitto och övervaknin­gsfilmer från händelsern­a, samt vittnen som förhörts.

Kan förlora jobbet

Ärendet har skickats till Polismyndi­ghetens personalan­svarsnämnd (PAN) som yttrat sig i frågan. PAN beslutar om en polis ska få en varning eller uppsägning när en polis begår ett brott eller ett fel.

Om polisen som nu är åtalad skulle dömas så talar mycket för att hen kommer att förlora jobbet, men skulle hen bara dömas till ringa stöld så kommer detta inte att ske.

I yttrandet skriver PAN: ”Nämndens slutgiltig­a ställnings­tagande kommer dock att bli beroende av vad som redovisas i domen och av vad som kommer fram i övrigt”

Polisen som är åtalad förnekar brott med hänvisning till bristande uppsåt.

Maria Svensson

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? ÅTALAD. En polis som bor i Täby kan förlora jobbet då hen stulit varor från en matbutik i Täby. Bilden är en genrebild.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON ÅTALAD. En polis som bor i Täby kan förlora jobbet då hen stulit varor från en matbutik i Täby. Bilden är en genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden