Mitt i Danderyd

Polis från Täby döms för två fall av stöld

- Bella Franzén 070-7878702 bella.franzen@direktpres­s.se

Den polis som åtalats för stöld vid två tillfällen döms i båda fallen. Mycket tyder nu på att hen kommer att förlora jobbet.

Det var i mars 2019 som brotten skedde. Polisen ska vid två tillfällen ha stulit från en matvarubut­ik i Täby i samband med att h en betalat i själv betjänings­kassor. Polisen ska ha tagit fler varor än hen skannat in och betalat för.

Stölderna skedde i samma butik. Vid det ena tillfället till ett värde av 1 785 kronor och vid det andra tillfället 307 kronor. Polisen döms nu för stöld samt ringa stöld vid Attunda tingsrätt. Polisen nekar till brott med hänvisning till bristande uppsåt.

Henrik Rasmusson är åklagare i fallet och han är nöjd med domen.

– Domen var i enlighet med mitt yrkande, så jag anser att den är riktig. Tingsrätte­n resonerade på samma sätt som jag, när jag la fram målet.

Kan förlora jobbet

Henrik Rasmusson, menar också att dem dömdes yrke inte påverkade rättegånge­n eller domen.

– Nej, det enda som tillkommer egentligen är att man tar in ett yttrande från polismyndi­ghetens personal ansvarsnäm­nd för att se om personer riskerar att förlora jobbet. Men utredninge­n är likadan utifrån mitt perspektiv.

Polismyndi­ghetens personal ansvarsnäm­nd, P AN, har tidigare sagt i ett uttalade att om personen döms för stöld så talar mycket för att hen kommer att förlora jobbet, men skulle hen bara dömas till ringa stöld så kommer detta inte att ske.

När domen vunnit laga kraft kommer PAN titta på det och göra sin slutgiltig­a bedömning.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? DÖMS. En polis från Täby döms för två fall av stöld.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN DÖMS. En polis från Täby döms för två fall av stöld.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden