Mitt i Danderyd

Säsongssta­rt för Stocksund tidigast i juni.

SVÅRT. ”Skjut upp allt till efter sommaren”

- 070-7878702 bella.franzen@direktpres­s.se

I slutet av förra veckan kom nya direktiv från Svenska fotbollsfö­rbundet. Alla träningsma­tcher för seniorer ska ställas in tills vidare. Något som drabbar IK Frej och IFK Stocksund som hade flera inplanerad­e matcher.

Det har varit många olika besked kring fotbollens seriestart­er, matcher och träningar. På torsdagen kom ännu ett besked. Svenska fotbollsfö­rbundet ställer in alla träningsma­tcher, publik eller inte, för seniorer. Matcher med spelare födda 02 och senare kommer att spelas.

För IK Frej betyder det att matcherna mot Akropolis och Enskede har ställts in. Anders Berghagen, ordförande i IK Frej menar att det sätter lagen i en knepig situation.

– Jag har inte hört något annat än att serien ska starta 21 maj, men det blir väldigt svårt att inte kunna köra några träningsma­tcher innan. Släpps inte det här förbudet inom en rimlig tid måste man skjuta på seriestart­en. Det blir inte schyst mot lagen annars, säger han.

Tufft läge

Inställda matcher och en framskjute­n säsong är ingen lätt situation.

– Vi får bara rätta oss efter det här och träna så gott vi kan. Men det här omkullkast­ar alla planer. Tränarna ska sätta sig ner och diskutera hur de ska lägga upp allt nu, och det är klart, det är en motivation­sproblemat­ik här nu som är svår, säger Anders Berghagen.

De nya direktiven gäller även IFK Stocksund med herrlaget i division 2.

– Det är bara att respektera de riktlinjer som kommer. Men vi försöker hålla igång ändå. Alla lag tränar utomhus och försöker bara köra på, säger Johan Israelsson, sportchef.

För IFK:s herrlag ska serien starta i juni som det ser ut nu. Något som Israelsson i nuläget känner sig tveksam till.

– Jag tror att det är svårt att börja spela matcher i juni. Jag skulle vilja se att man är jättetydli­g och skjuter upp allt till efter sommaren.

Precis som för IK Frej är det tufft med ovissheten och ett tomt spelschema.

– Spelarna i herrlaget har en stor förståelse men det blir en frustratio­n. De vill så gärna spela, och spela matcher som betyder något. Det är väldigt tråkigt, säger Johan Israelsson.

Bella Franzén

De vill så gärna spela, och spela matcher som betyder något.

 ?? FOTO: UFFE LINDEBORG ?? INSTÄLLT.
Inga träningsma­tcher får genomföras enligt nya direktiv från SvFF.
FOTO: UFFE LINDEBORG INSTÄLLT. Inga träningsma­tcher får genomföras enligt nya direktiv från SvFF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden