Mitt i Danderyd

Nu kan Täbyborna sola på bryggan

- 073-982 79 52 maria.svensson@direktpres­s.se

Bryggan vid Catalinato­rget vid Hägernäs strand repareras just nu. Om några dagar kan man åter igen sitta vid vattnet.

I veckan blir bryggan nere vid Hägernäs strand äntligen klar. Bryggan har varit avstängd sedan förra sommaren men nu har den snart reparerats klart.

– Det var fara för ras så det har varit byggstängs­el runt den sedan förra sommaren, säger Peter Forsberg på Täby kommun.

Själva renovering­en har dock gått fort, arbetet startade förra veckan och kommer att avslutas i dagarna. Det man gjort är att man har förstärkt grundläggn­ingen med nya pålar då isen gjort så att de blivit svaga.

– Man har nog inte gjort det på 30 år och isen har tagit hårt på pålarna, säger han.

Täbyborna får en renoverad fin brygga där de kan sitta och fika eller sola.

Fika i solen

Förutom säkerhetsa­rbete ska man även lägga ett trädäck istället för den nuvarande betong asfaltsund­erlaget. – Täbyborna får en renoverad fin brygga där de kan sitta och fika eller sola, säger Peter Forsberg.

Idag finns det redan belysning på platsen, men den kommer att bytas ut inom den närmaste tiden. Själva bryggan kommer dock att öppna för allmänhete­n innan dess.

För de som bor i området kan det under arbetets gång höras störande ljud, menar kommunen. Kostnaden för hela ombyggnade­n är cirka en miljon kronor inklusive nya pålar, förstärkni­ng, nytt trädäck och ny belysning.

Maria Svensson

 ?? FOTO: MARIA SVENSSON ?? NYTT UTSEENDE. Så här såg bryggan ut innan den stängdes av och renoverade­s.
FOTO: MARIA SVENSSON NYTT UTSEENDE. Så här såg bryggan ut innan den stängdes av och renoverade­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden