Mitt i Danderyd

Därför byggs det för hober i Täby

-

Många har nyfiket tittat på det lilla hålet med rund dörr som byggts i Täby park. Men vad finns det där egentligen?

I Täby park har det i vår dykt upp ett runt hål, som av flera Täbybor fått namnet ”Hobbithåle­t”. Det ligger i Täby park och är ungefär en meter och tjugo centimeter i diameter. Hålet har en gul dörr som smyckats med en hästsko.

Men vad är det för hål egentligen?

Johan Nyman, projektche­f för Täby park på Riksbyggen, säger att många kollat in det och att de byggde det som en ”kul grej”. Men vad är det?

– Det är precis vad det är, ett hobbithål, en lekfull grej som väcker uppmärksam­het.

Hobbithåle­t tillhör den nya park som Riksbyggen anlagt i den nya stadsdelen. Hålet har ingen funktion mer än att vara roligt för de som besöker parken.

– Det är ytterligar­e en bostad i Täby park, men för hobbitar. Vi är inte riktigt klara än, vi ska mura stenar runt hålet. Sedan är vi i valet och kvalet om vi ska ha det öppet, men i dagsläget är det inte låst och jag vet att många är där och tittar.

Förutom hobbitbost­aden finns pallkragar med blommor, kryddväxte­r och bärbuskar som nu blommar i parken.

I parken finns även Norrorts första käpphästar­ena, den populära sporten där man tävlar i hoppning och dressyr med en käpphäst. Men parken är också tänkt till fotboll och boulespel.

Tanken var att käpphästar­enan skulle invigas i april i år men på grund av pandemin har det fått vänta. Nu satsar Riksbyggen på en invigning i september.

Maria Svensson

 ?? FOTO: PONTUS NILSSON ?? NYTT. Har du sett hålet som kommit på plats i Täby park i vår?
FOTO: PONTUS NILSSON NYTT. Har du sett hålet som kommit på plats i Täby park i vår?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden