Mitt i Danderyd

Nytt utegym för alla träningssu­gna

- 073-982 79 52 maria.svensson@direkpre.se

Nu kan Täbyborna snart träna utomhus i Enhagspark­en. Bygget har pågått hela sommaren men i slutet av augusti är ett nytt utegym klart.

Enhagspark­en, som ligger söder om Ella gård, ska få ett nytt utegym för träningssu­gna.

Gymmet har tidigare legat i Roslags-Näsby. Men när bygget med att göra om parken, som ska ligga i den nya stadsdelen, startade valde man att flytta utegymmet till Enhagspark­en. När det sattes upp i Roslags-Näsby var det helt nytt.

– Det är ett år gammalt och är ett stockgym som tidigare legat i Roslags-Näsby intill det gamla kommunhuse­t. Gymmet blir permanent, det kommer alltså inte att flyttas tillbaka till Roslags-Näsby, säger Annica Timmerman, kommunikat­ionschef på Täby kommun.

Klart i augusti

Gymmet blir ett av många utegym i Täby och ska ha flera olika redskap. Bland annat kommer det att finnas marklyft, stocklyft, armgång, armhävning­sstång och situpramp.

Utegymmet ligger vid boulebanan i östra delen av Enhagspark­en. Närmaste adress är Arrendeväg­en eller Enhagsväge­n.

Arbetet med gymmet har pågått hela sommaren och förväntas vara klart den 28 augusti, men tiden kan komma att ändras.

– Efter att besiktning

I bästa fall kan gymmet öppnas tidigare än 28 augusti.

gjorts behöver leverantör­en tid att åtgärda eventuella brister. I bästa fall kan gymmet öppnas tidigare än 28 augusti, säger Annica Timmerman.

Maria Svensson

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FLYTTAT. Det nya gymmet som kommer till Enhagspark­en har flyttats från Roslags Näsby då bygget med nya stadsdelen fortsätter.
FOTO: PRIVAT FLYTTAT. Det nya gymmet som kommer till Enhagspark­en har flyttats från Roslags Näsby då bygget med nya stadsdelen fortsätter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden