Mitt i Danderyd

Kampen för en extra isbana gav resultat.

KÖPRUSCH. ”Vi sålde slut alla på två timmar”

- 073-982 79 52 maria.svensson@direkpress.se

NÄSBYPARK

Krister Lundin har haft kaféet i tennishall­en i flera år, allt försvann i branden som totalförst­örde tennishall­en. Nu säljer kollegorna t-shirts med fyndiga tryck för att rädda verksamhet­en.

Efter att Kristers Lundins shop och cafeteria försvann i branden fick aktiva i Näsby parks tennisklub­b en idé för att få in pengar till Krister. Genom att trycka upp Tshirts med roliga motiv och sälja dem till de som ville ha.

– Jag och mina kollegor ville göra något för Krister och vi tryckte upp 50 t-shirt. Vi hade klubbmäste­rskap samtidigt så vi tänkte att det var en bra tid, säger Todd Åkesson, en av flera tränare i klubben.

En samlingspl­ats

På bara två timmar var tröjorna sålda och dagarna efter ramlade fler beställnin­gar in. För medlemmarn­a i Näsbyparks tennisklub­b är Krister navet i föreningen.

– Han betyder väldigt mycket för kaféet och det är det första man ser när man går in i tennishall­en. Ungdomarna beställer mellis efter skolan och de vuxna beställer tennisutru­stning så det blir en samlingspl­ats för hela klubben, säger Todd Åkesson.

T-shirtsen har alla #fuckfire i nacken och på framsidan kan man välja mellan olika tryck. På en t-shirt står det ”Tycker du en brand är

Han betyder väldigt mycket för kaféet och det är det första man ser när man går in i tennishall­en.

farlig, då har du inte sett Kristers slice”.

– Jag tror det är viktigt att man kan skämta om det då det lättar upp stämningen, men kampanjen eller det som hänt är inget skämt så klart, säger han.

Är oerhört tacksam

Krister Lundin själv blev rörd över engagemang­et från medlemmarn­a.

– Jag hade inte riktigt trott att det skulle bli en sådan uppslutnin­g, att föräldrar och barn skulle göra allt för att stötta verksamhet­en. Jag är oerhört tacksam för all hjälp, säger han.

Hoppas på en ny hall

Han jobbar nu på lösningar för att kunna få igång försäljnin­gen igen och vill ha det klart inom några veckor. I slutändan hoppas han likt många andra på en ny hall.

– För mig är det livsviktig­t att det kommer en ny hall och att det inte dröjer allt för många år, säger han.

Maria Svensson

 ?? FOTO: KENT ÅKESSON ?? HJÄLP. Tränaren Todd Åkesson är en av de medlemmar som dragit igång kampanjen och försäljnin­gen av t-shirtsen. ”Du kan ta shopen från Krister men inte Krister från shopen”, står det på framsidan.
FOTO: KENT ÅKESSON HJÄLP. Tränaren Todd Åkesson är en av de medlemmar som dragit igång kampanjen och försäljnin­gen av t-shirtsen. ”Du kan ta shopen från Krister men inte Krister från shopen”, står det på framsidan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden