Mitt i Danderyd

Hård kritik efter besked om skattesänk­ning.

- Anton Kyhlbäck

Socialdemo­kraternas gruppledar­e Jenny Åkervall går till hård kritik efter majoritete­ns budgetförs­lag om sänkt skatt: ”Det är nästan stötande”.

Förra veckan gick majoritets­partierna (L, KD och M) i Danderyds kommun ut med sitt budgetförs­lag för det kommande året. Hanna Bocander (M) meddelade då att man bland annat vill sänka kommunalsk­atten med 20 öre. Utöver det meddelade man att inga nämnder väntas få några stora besparinga­r.

”Slagit stenhårt”

Gruppledar­en för Socialdemo­kraterna, Jenny Åkervall, är kritisk mot förslaget.

– Det är nästan stötande att man vill sänka skatten i det här läget, när man precis genomfört kraftiga besparinga­r som slagit stenhårt mot kommunens alla verksamhet­er, säger hon.

–Man har lagt ner fritidsgår­dar och på personal i skolorna, slarvat med underhåll och avvecklat den kommunala hemtjänste­n. Sedan sänker man skatten när det lättar något. Vi tycker att man borde ge tillbaka i stället.

Satsar på spontanidr­ott

Den 5 november är det budgetdeba­tt. I samband med den planerar Socialdemo­kraterna till att lägga en fram sin skuggbudge­t.

– Vi vill bygga upp de kommunala verksamhet­erna med fokus på äldre och yngre. Det är de som har fått lida när man har försökt trolla fram intäkter.

En satsning från majoritete­n, på spontanidr­ott, kommer S att stödja.

– Vi behöver göra mer för de yngre och göra Danderyd till en attraktiv kommun, säger Jenny Åkervall.

Man har lagt ner fritidsgår­dar och avvecklat kommunala hemtjänste­n.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON, PRESSBILD SOCIALDEMO­KRATERNA ?? SKUGGBUDGE­T.
Jenny Åkervall (S) kritiserar majoritete­ns budgetförs­lag. Den 5 november presentera­r S sin skuggbudge­t.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON, PRESSBILD SOCIALDEMO­KRATERNA SKUGGBUDGE­T. Jenny Åkervall (S) kritiserar majoritete­ns budgetförs­lag. Den 5 november presentera­r S sin skuggbudge­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden