Mitt i Danderyd

Förskolan skickar hem mitt barn i onödan

- Förälder med friska barn

Överdrivet många veckors semesterle­dighet med friska och pigga barn kom till sitt slut. Omedelbart sitter jag nu hemma med friskt barn som återigen skickats hem från förskolan.

Pandemin har varit en utmaning för hela samhället, sjukvården, privata aktörer, statliga aktörer, kommunala aktörer. Vi alla har ett ansvar och jag upplever att de flesta tar sitt ansvar till fullo. Nu har det gått så långt att förskolan utnyttjar situatione­n i samhället på så sätt att de vid minsta tecken på snuva skickar hem friska barn med vindsnuva, eller om de haft endast en lösare skit.

Min personliga upplevda

tanke är att de möjligen gör detta för att ha lugnare på arbetet med få barn. Nu sitter jag återigen med friskt barn hemma, lägger in VAB mot försäkring­skassan på lösa grunder som förskolan har hittat på.

I min värld var förskolan en pedagogisk plats med utbildade pedagoger som arbetar efter vetenskapl­iga studier för att främja barns utveckling och som har en förmåga att utläsa FHM:s rekommenda­tioner om när barn ska anses inte vara friska. Tyvärr är min förskola ett ”dagis” som bedriver dagisverks­amhet för annars hade de inte agerat som de gör. Skäms!

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Vid minsta tecken på snuva skickas barnen hem.
FOTO: MOSTPHOTOS Vid minsta tecken på snuva skickas barnen hem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden