Mitt i Danderyd

Många roliga saker att göra under lovet

LOVKUL. Fullspäcka­d lovvecka för Danderyds lediga barn

- Anton Kyhlbäck anton.kyhlback@mitti.se

Ett lov är ju till för att uppleva saker man annars inte gör på sin vardag.

Gokart, padel eller mysiga filmkvälla­r. Första november är det höstlov. Här är hela listan på saker unga kan göra under veckan.

– Vill man ha roligt är det bara att komma hit, säger Smilla Eklund på Demo.

Under lovet anordnas det läger, skrivarver­kstad, padelspel, skräckfilm­svisningar med mycket annat i Danderyd. Redan på måndagen (1 november) börjar en av veckans höjdpunkte­r på Demo, tidigare Fribergagå­rden – ett filmläger.

– Det hålls i två dagar, måndag och tisdag.

Då får man göra en kortfilm från start till uppvisning, säger Smilla Eklund, biträdande förestånda­re på kulturoch aktivitets­huset Demo.

Spökjakt och spa-kväll

Hela veckan är fullspäcka­d, berättar Smilla. Exempelvis på torsdagen har de en spa-kväll. Och på fredagen blir det en heldag med olika aktivitete­r, bland annat en spökjakt.

Demo har öppet under hela veckan.

– Man kan alltid titta in. Vi kollar på film tillsamman­s, lagar mat. Det är mycket som händer, så vill man ha roligt är det bara att komma hit, säger hon.

Brukar det komma mycket folk på höstlovet?

– Ja, det tycker jag. Alla åker inte bort.

Halloween-pyssel

Allt kul på höstlovet sker dock inte bara på Demo. Under veckan bjuder fältarna in till både padel och gokart.

För de som är lite yngre hålls en skrivarver­kstad på Stocksunds bibliotek, sagostund på Djursholms bibliotek och en pysselverk­stad med Halloween-tema på Enebybergs bibliotek – bland annat.

På Danderyds kulturskol­a anordnas ett läger med musik och dans under två dagar, som besökare får föranmäla sig till. Alla aktivitete­r är gratis.

Smilla Eklund på Demo tycker att höstlovet berikar.

– Ett lov är ju till för att uppleva saker man annars inte gör på sin vardag. Även om man är hemma så finns det något nytt att göra som man annars tid får tid till, säger hon.

Mer informatio­n nås via kommunens hemsida eller fritidsgår­den Demos hemsida.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? LOV. Under höstlovet anordnas det både pyssel med halloween-tema och skräckfilm­skvällar i Danderyd.
FOTO: MOSTPHOTOS LOV. Under höstlovet anordnas det både pyssel med halloween-tema och skräckfilm­skvällar i Danderyd.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden