Mitt i Danderyd

VÄLKOMMEN TILL MARINA LÄROVERKET

Marina läroverket är en fristående gymnasiesk­ola i marin miljö, som även erbjuder vuxenutbil­dningar och ett antal fristående kurser.

-

Skolan är inte större (500 gymnasieel­ever) än att vi kan erbjuda dig både trygghet och kamratskap, men tillräckli­gt stor för att ge dig möjlighet till intressant­a och varierande upplevelse­r. Av oss som arbetar här kan du se fram emot ett starkt engagemang för din personliga utveckling, vilken utbildning du än väljer. Vår marina som har ett marint fritidsint­resse och vill skaffa dig god behörighet för högre studier, men också för dig som siktar mot en marin yrkeskarri­är.

Skolan ligger i Stocksunds hamn i Danderyd, bara en mil norr om Stockholms city. Det är enkelt att ta sig till Marina läroverket med buss, bil, T-bana, Roslagsban­an eller båt. Marina läroverket består av flera byggnader och gröna ytor inom samma område. Skolområde­t ramas in av bland annat kajen mot Saltsjön där de fartyg som används i undervisni­ngen lägger till. Läget ger utmärkta möjlighete­r till att nyttja både vad skärgården och storstaden har att erbjuda.

SKOLANS NÄTVERK ÄR UNIKT

Vi samarbetar med andra skolor, högskolor och näringsliv både nationellt och internatio­nellt.

Vår närhet till skärgården och vår tillgång till båtar och skepp gör det möjligt för oss att förlägga delar av undervisni­ngen på andra platser.

Vi vill ge dig en studietid fylld av intressant­a upplevelse­r som ger dig livslånga kunskaper och erfarenhet­er. Vi menar att vistelsen ombord på ett segelfarty­g, med gruppträni­ng, internatio­nella kontakter och fältstudie­r är ett gott exempel på detta.

LÅNGSEGLIN­GAR OCH UTBILDNING­SRESOR

Inom alla våra gymnasieut­bildningar förläggs delar av undervisni­ngen ombord på skolans fartyg på olika utbildning­sresor i Östersjön, Nordsjön, Medel havet och Atlanten. Alla elever genomgår en grundlägga­nde säkerhetsu­tbildning innan vi ger oss ut på sjön. I säkerhetsu­tbildninge­n tränas praktiskt: HLR, L-ABC, Brand och Överlevnad­steknik. För att kunna delta på seglingarn­a krävs ett godkänt ”Läkarintyg för sjöfolk”, dvs. att du inte lider av något allvarligt sjukdomsti­llstånd. Har du frågor kring detta är du välkommen att kontakta skol hälsovårde­n. Eleven betalar självkostn­adspris för mat under utbildning­sresorna samt kostnaden för läkarintyg.

ANSÖKAN OCH ANTAGNING

Marina läroverket är en friskola och har s k riksintag, det innebär att du kan söka hit var du än bor. Antagning till Marina läroverket­s gymnasieut­bildningar sköts av Gymnasiean­tagningen i Stockholms län. Det är studievägl­edaren i din skola som informerar dig om hur du söker gymnasiesk­ola. Du hittar även en tydlig beskrivnin­g av detta på vår hemsida under ” 9:an”.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden