Mitt i Danderyd

FRÅN MALMÖ TILL GRAN CANARIA

-

15 OKTOBER 2021 till kaj i Las Palmas

Stockholm 16/10 -21

Hej!

Soligt

Detta blir den sista elevloggen från vår resa, så vi tänkte kort sammanfatt­a hela detta äventyr.

Om vi börjar med dagens händelser och den stora slutstädni­ngen, så kan vi rapportera hårt arbete, blöta elever och mycket skratt. Vi har skrubbat golv som tak och packat väskor inför hemresan imorgon. När vi efter många timmars städande äntligen var färdiga, hade byssalaget ordnat en fin 3-rätters middag med roliga aktivitete­r. Alla klädde sig fint och 18:00 satt vi till bords i mässen då seglingsmi­ddagen serverades. Den bestod av en väl varierad charkbrick­a, en krämig pasta Alfredo och en lagom söt och syrlig vaniljpann­acotta med mangokompo­tt. När middagen avnjutits var det dags att dela ut ”seglingens…” och vi alla fick oss ett gott skratt när alla påhittiga rimmen lästes upp.

Om vi nu ska sammanfatt­a hela detta äventyr kan vi välja ett ord och det skulle vara: händelseri­kt. Under dessa fyra veckor har vi sett och upplevt många olika saker. När vi kastade loss i Malmö, var vi alla förväntans­fullt ovetande om vad vi gett oss in på. Det startade med en kort tur på Nordsjön, innan vi åter var i land i via Rendsburg och Vigo LK-LOGG

Rendsburg R och innan vi visste ordet av det var v vi åter ute på haven. Nu på Engelska kanalen! k Med många i klassen sjösjuka fick några n tappra sköta om det mesta ombord, i alla fall tills dess att all var hyfsat på fötterna fö igen.

Biscaya bjöd på en hel del höga vågor och många trötta elever, men när vi väl var ute ur bukten och anlände till Vigo var det på lugnare vatten. Glada att se land och ha fast mark under fötterna, blev ”kosläppet” välkomnat, alla elever skyndade av skeppet och ut på Vigos gator. Det blev många samtal till nära och kära när täckningen tillät, men snart var vi på väg igen. Mellan Vigo och Gran Canaria var det lugnt vatten, varmt väder och skinande sol. Även lektionern­a kom igång på allvar igen, med bokseminar­ium och redovisnin­gar.

På vägen över två av de sju haven har vi stött på många olika djur, mareld och fantastisk­a stjärnhiml­ar. Men nu är det dags för oss att packa ihop och resa hem, för vad är det man säger. Borta bra men hemma bäst!

// Wilma, Andrea, Elsa L

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden