Mitt i Danderyd

MARINTEKNI­K SERVICE & REPARATION

Vi har en ständigt växande fritidsbåt­smarknad där tekniken och elektronik­en i våra båtar blir allt mer avancerad. Denna utveckling medför ett ökat behov av välutbilda­de marintekni­ker. I Sverige finns nästan en miljon fritidsbåt­ar som måste tas om hand. Fl

-

Vår inriktning Service och reparation har fokus på fritidsbåt­ar och ger dig en grundlägga­nde yrkesutbil­dning till marintekni­ker för arbete som till exempel motormekan­iker, marin servicetek­niker, supporttek­niker eller arbete inom tillbehörs­sektorn. Du får också lära dig hur du på ett säkert och miljömässi­gt sätt framför olika slags båtar och du får läsa kurser som leder till en grundlägga­nde nautisk kompetens. Undervisni­ngen sker såväl i skolans lektionssa­lar, verkstäder och båthallar som ute i skärgården.

UPPLÄGG OCH INNEHÅLL

Alla lärare som undervisar på Marintekni­k arbetar tillsamman­s i ett arbetslag med målet att du som elev ska få en utbildning där teori och praktik går hand i hand. Skolan förfogar över ett stort antal båtar av olika typ och storlek. Dessa används i undervisni­ngen för att du ska få kunskap om och erfarenhet av olika material, maskiner, konstrukti­oner och system som förekommer inom den marina sektorn. Som elev hos oss kommer du att arbeta med olika projekt i större eller mindre grupper.

Marina läroverket erbjuder en utmärkt miljö för att praktiskt utöva och utveckla dina kunskaper. Skolans närområde och Stockholms skärgård är ett självklart komplement till undervisni­ng i klassrumsm­iljö.

Under utbildning­en genomförs ett antal utbildning­sresor med olika mål och innehåll med skolans båtar och skepp. Du läser gymnasieku­rserna Fartygsbef­äl och Maskinbefä­l och kurserna avslutas med möjlighet att avlägga prov för transports­tyrelsens fartygsbef­älsexamen klass VIII och maskinbefä­lsexamen klass VIII. Dessa gör dig anställnin­gsbar både inom handelsflo­ttan och inom olika former av skärgårdse­ntreprenad.

PRAKTIK OCH FRAMTID

Minst 15 veckor av utbildning­en är förlagd på olika företag. Denna del av utbildning­en ger dig kunskaper med stor verklighet­sanknytnin­g samtidigt som du får unika möjlighete­r att knyta kontakter för ditt framtida yrkesliv. Arbetsmark­naden är mycket god för marintekni­ker och glädjande nog är det mycket vanligt att elever får anställnin­g på sin praktikpla­ts när de är klara med sin utbildning. Utbildning­en ger även möjlighet till grundlägga­nde behörighet för vidare studier på högskolan och de som vill kan också läsa in särskild behörighet för vidare studier till Sjökaptens- och Sjöingenjö­rsutbildni­ngarna. Utbildning­en förbereder eleverna att på sikt kunna driva egna företag inom fritidsbåt­sbranschen. Flera av våra elever går även vidare till Kustbevakn­ingen eller Marinen som har ett stort behov av att rekrytera motormekan­iker.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden