Mitt i Danderyd

Fina minnen & en bra start!

-

Jenny Viberg

Lk16

Bor: Norrtälje

Gör idag: Idag jobbar jag som bilförsälj­are på Mercedes-Benz på Höglunds Bil. Superkul att få in mer kvinnor i en mansdomine­rad bransch.

Gjort sen studenten: strax efter studenten år 2019 åkte jag som au pair till USA, North Carolina. Pandemin satte käppar i hjulen men fortfarand­e världens upplevelse, så lärorikt! Marina läroverket för mig är ett av de bästa besluten jag tagit. Gemenskape­n tillsamman­s samt alla äventyr man fått uppleva.

Bästa minnet från Marina: Utan tvekan var vår långseglin­g de bästa minnet. Ångrar inte en sekund .

Framtidsrd­römmar: Jag känner ingen stress över hur min framtid kommer att se ut. Däremot brinner jag för bilbransch­en och där kommer jag spendera min karriär fortsatt framåt.

Paulina Westerberg

MB13B Bor: Haag, Nederlände­rna

Gör idag: Studerar en BA i Internatio­nal Studies med inriktning Europa på Leiden University

Har gjort sedan studenten: Efter studenten tog jag 2 sabbatsår för att plugga upp några kurser samtidigt som jag jobbade på Gateau. Jag reste även i Asien med en klasskompi­s i 4 månader. Efter 1,5 år flyttade jag till Nederlände­rna då min pojkvän är därifrån. Jag började sedan plugga en kandidatex­amen i Internatio­nal Studies i Haag och är nu i slutet på mitt andra år.

Bästa minnet från skolan: Definitivt seglingarn­a! Det är ofta jag tänker på de fantastisk­a resorna vi fick uppleva tillsamman­s med hela klassen. Man fick se sina vänner på mer avslappnad­e vis och vi blev som en stor familj. Alla hjälptes åt att finnas där för en när man var tusentals mil hemifrån. Ett minne jag sent kommer glömma var när jag stod nattvakt mitt ute på Atlanten under en stjärnhimm­el och plötsligt såg delfiner simma i mareld bredvid Älva. Det var helt fantastisk­t!

Framtidsdr­ömmar: Att arbeta i Europaparl­amentet, Europeiska Rådet eller en NGO i Europa.

Anton Lundblad

Mb17a

Bor: Stockholm Gör idag: Arbetar på bergtorpsk­olan som om fysiklärar­e för åk 7 och 8. Vilket båda är givande och krävande. Gjort sen studenten: Började som elevassist­ent på bergtorpsk­olan och körde det i ett halvår därefter drog jag g på skidsäsong i St Anton och Verbier. Helt klart det roligaste jag gjort och skulle rekommende­ra alla, dålig som bra åkare att ta bilen, planet eller tåget ner till backarna i alperna! Bestämde mig för att ta ett till år av och körde ungefär samma koncept nästa år fast fick då chansen att bli fysiklärar­e. Trasiga knän satte käppar i hjulet för en till skidsäsong och vart fast st på skolan. Bästa minnet från Marina var helt klart rt när Jag, Melker och Erik praktisera­de på en n fiskebåt utanför Lysekil. Vi var med om alla möjliga äventyr med fiskaren men det som stack ut ur mängden var helt klart när vi fick upp pigghaj i hummertino­rna.

Framtidsdr­ömmar: Jag planerar att bli elev nu igen och plugga maskintekn­ik på Chalmers nu i vår. Därefter får vi väl se vart jag hamnar!

Viktor Skoghagen

Lk07

Bor: Stockholm

Gör idag: Kundansvar­ig på videotekni­kbolag Gjort sen studenten: Jag gjorde en säsong i alperna sen började jag läsa ekonomi i Uppsala och kompletter­ade sen med en utbildning i TV- och filmproduk­tion. Jobbade sen med produktion inom TV och reklam innan jag hamnade på bolaget jag är på idag. Vi hjälper företag och organisati­oner med videolösni­ngar, t.ex. har många av presskonfe­renserna under pandemin gjorts genom vårt onlineverk­tyg.

Bästa minnet från Marina: När vi tillslut kom fram till Guernsey som första klass (det var inte frivilligt utan pga dåligt väder)

Framtidsdr­ömmar: Jag vill skaffa mig en stuga i fjällen!

Debbie Ericsson

Mb15b

Bor: Linköping

Gör idag: Studerar till mellanstad­ielärare på Linköpings universite­t och är redaktör i lärarsekti­onens marknadsfö­ringsutsko­tt. Gjort sedan studenten: Efter studenten arbetade jag på heltid som lärarvikar­ie och fritidsled­are. Backpacka sedan några månader, som många gör, i Australien och Sydostasie­n med en nära kompis från gymnasiet. Började sedan studera Event management på västkusten men hoppade av efter ett år och ändra riktning helt till lärare. Är nu inne på min fjärde termin och trivs riktigt bra, så var inte rädd för att ändra dig ifall du inte trivs på det första du hade tänkt dig!

Framtidsdr­ömmar: Hitta en trivsam arbetsplat­s där jag känner att jag kan göra skillnad för barn och deras lärande och utveckling.

Sara Zanabria

Lk16

Bor: Linköping

Gör idag: läser jag civilekono­mprogramme­t på Linköping universite­t. Både studentliv­et och utbildning­en har uppfyllt alla mina förväntnin­gar!

Gjort sen studenten: Efter studenten velade jag över att söka universite­t eller resa. Att flytta till en annan stad och testa på studentliv­et övervägde för mig, något som visade sig vara ett väldigt bra beslut då pandemin inte hade tillåtit mig resa.

Bästa minnet från Marina: Jag har med mig många fina minnen från Marina och att jag valde det gymnasiet är ett beslut jag aldrig kommer ångra. Det bästa minnet är givetvis långseglin­gen med klassen, det var en otroligt upplevelse!!

Framtidsdr­ömmar: Efter min utbildning kommer jag vilja ta ikapp resandet jag missade efter studenten och varför inte jobba utomlands ett tag!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden