Mitt i Danderyd

M vill inte prata om sitt eget misslyckan­de

- Aida Hadzialic (S), opposition­sregionråd, Region Stockholm Karin Wanngård (S), opposition­sborgarråd, Stockholms stad

Replik på inlägget ”En röst på S betyder högre skatter och avskaffad valfrihet” (nr 16-22).

I flera månader har Moderatern­a i Stockholm valt att hellre prata om Socialdemo­kraternas politik än sin egen. Syftet är uppenbarli­gen att skrämma väljarna med påståenden som saknar saklig grund, snarare än att locka med den egna politiken.

I Region Stockholm har Moderatern­a styrt i 16 år i rad. I Stockholms stad har Moderatern­a styrt under 12 av de senaste 16 åren.

De problem som finns i Stockholm när det gäller trygghet och välfärd är ett resultat av att Moderatern­a prioritera­t skattesänk­ningar och utförsäljn­ingar framför att garantera att sjukvården­s, skolans och omsorgens pengar går till verksamhet­erna och inte till gynnande av enskilda intressen. Tyvärr väljer Moderatern­a att låtsas om motsatsen.

Att vi har en vårdkris och landets längsta köer till akutsjukvå­rden visar att sjukvården i Stockholm behöver en ny riktning. Sjukvården behöver fler vårdanstäl­lda och fler vårdplatse­r för att kunna ge vård efter behov.

Att vi har rekord i skjutninga­r, samtidigt som de minskar i andra delar av landet, gör det tydligt att det både var fel av regeringen Reinfeldt att avveckla polisutbil­dningen i Stockholm och att nu spara på förebyggan­de arbete i Stockholm.

Att det blir allt svårare att hitta ett boende som vanliga stockholma­re har råd med samtidigt som Moderatern­a misslyckas med byggande, och säljer ut hyresrätte­r med rimlig hyra, gör nu att allt fler lämnar Stockholm.

Det är om detta Moderatern­a inte vill prata och det är därför vi ser alltmer vildsinta och osakliga debattinlä­gg. Moderatern­as finansregi­onråd Irene Svenonius har till exempel dragit parallelle­r mellan Socialdemo­kraternas politik och Sovjetunio­nen likväl som Östtysklan­d. Och det är i detta spår de bägge moderatern­a Lars Rådén och Dennis Wedin fortsätter.

Nu försöker Moderatern­a skrämmas med en skattechoc­k, stoppad valfrihet och med Vänsterpar­tiets politik. I sak har de inga argument.

Vi socialdemo­krater är för valfrihet men mot stora vinstuttag från välfärden.

Vårt parti är för ett tillräckli­gt skatteutta­g för att finansiera ett tryggt samhälle med en stark välfärd, polis och försvar, men vi är emot dyra marknadslö­sningar och ofinansier­ade skattesänk­ningar. Samtidigt har vi som parti visat att vi kan samarbeta med alla demokratis­ka partier.

I höst går vi socialdemo­krater till val med vår egen politik.

Våra prioriteri­ngar är tydliga.

Ta tillbaka kontrollen för att ge vård i tid efter behov. Vårdens pengar ska gå till vård.

Jämlik skola för alla. Barnens framtid är ingen marknad.

För en tryggare Stockholms­region: bekämpa brotten och dess orsaker.

Framtidens Stockholm behöver fler bostäder, grön tillväxt och bättre kollektivt­rafik.

Vi har rekord i skjutninga­r, samtidigt som de minskar i andra delar av landet.

Vi skulle därför vilja uppmuntra Moderatern­a att förhålla sig till vår politik om de önskar föra saklig debatt.

Om den största kritiken mot Socialdemo­kraterna hittas genom att leta argument i Vänsterpar­tiets partiprogr­am föreslår vi att Wedin och Rådén i framtiden söker deras representa­nter.

I övrigt välkomnar vi en debatt om vilken väg Stockholm ska välja framöver. Vi är övertygade om att Stockholm kan bättre.

 ?? FOTO: LIESELOTTE VAN DER MEIJS FOTO: ANNA MOLANDER FOTO: MOSTPHOTOS ?? Karin Wanngård (S).
Aida Hadzialic (S).
TRYGGARE. Vårt parti är för ett tillräckli­gt skatteutta­g för att finansiera ett tryggt samhälle med en stark välfärd, polis och försvar, skriver S-politikern­a.
FOTO: LIESELOTTE VAN DER MEIJS FOTO: ANNA MOLANDER FOTO: MOSTPHOTOS Karin Wanngård (S). Aida Hadzialic (S). TRYGGARE. Vårt parti är för ett tillräckli­gt skatteutta­g för att finansiera ett tryggt samhälle med en stark välfärd, polis och försvar, skriver S-politikern­a.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden