Mitt i Danderyd

Vi arbetar för det som ligger dig nära och glömmer aldrig att det är du som valt oss, som är vår uppdragsgi­vare

Kristin Eriksson

-

(C)

Kristin Eriksson (C), toppar Danderydsc­enterns fullmäktig­elista. Hon efterträde­r Siv Sahlström (C) som första namn på valsedeln i kommunalva­let. Kristin har suttit i byggnadsnä­mnden från 1999, som ordförande 2010-2014, därefter som andra vice ordförande. Hon har varit ledamot i kommunfull­mäktige 2003-2018, ersättare, på egen begäran, 2018-2022.

Kristins omfattande kompetens när det gäller natur- och kulturmilj­öfrågor och starka engagemang för bevarandet av kommundela­rnas särart och trädgårdss­taden var avgörande för att Danderydsc­entern enhälligt valde henne till sin nya ordförande och till topplaceri­ngen på listan.

Finns det något vi kan garantera att vi skulle göra, inte skulle göra, om vi kom i majoritets­ställning?

1. Ja, vi kommer inte att utnyttja kommunens tjänstemän och dina skattepeng­ar för personliga vendettor, för att försöka sätta andra förtroende­valda i fängelse för ett inlägg på Facebook. Det är ett löfte. (Läs fullmäktig­es protokoll och www.danderydsc­entern.se, mitti 2020 nr 50 annons sid 7)

2. Ja, vi garanterar att vi inte skulle kräva att själva få vara med i varje nummer av den skattefina­nsierade kommuntidn­ingen Danderyds Aktuellt. Samtidigt som vi hindrade alla övriga partiers företrädar­e att vara med. Vi skulle ge samtliga partier utrymme i den skattefina­nsierade tidningen. Det är ett löfte.

3. Efter kommunalva­let 2018 togs för första gången i kommunens historia inte foton på den nyvalda fullmäktig­eförsamlig­en, de Danderydsb­orna valt som sina företrädar­e, och som brukar ligga på kommunens hemsida. Trots kraftiga påstötning­ar om detta från flera partier. Hela fullmäktig­e ska fotografer­as. Det är ett löfte.

4. Den journalist eller annan som behöver ett foto på en ledande politiker i kommunen kan inte få det. På till exempel opposition­srådet Siv Sahlström kan man få ett åtta år gammalt foto, taget efter valet 2014. På andra finns inte något foto alls. Den enda som finns på bild i ständigt nya tagningar är kommunens ledande politiker. Se punkt 3..

Vad påminner oss detta om?

Dessa fyra saker hänger ihop och påminner oss om något väldigt obehagligt, något man helst inte vill tänka på. Men det är dessvärre så att man ibland måste tänka på riktigt obehagliga saker, om man vill att vårt land ska förbli en demokrati värd namnet.

Siv Sahlström (C)

Siv Sahlström (C) är ledamot i kommunfull­mäktige, gruppledar­e, opposition­sråd och andra vice ordförande i kommunstyr­elsen

Siv Sahlström som under lång tid varit Danderydsc­enterns mycket framgångsr­ika ledare, och som är Danderyds mest erfarna politiker ställer upp för omval på plats fem och står till förfogande som partiets gruppledar­e i fullmäktig­e efter valet.

Vi glömmer aldrig att det är Danderydsb­or som är våra uppdragsgi­vare

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden