Mitt i Danderyd

SVERIGEDEM­OKRATERNA

-

Vi vill bevara Danderyd, men vad menar vi egentligen med det? Jo, vi tycker Danderyd är bra. Visst, vattnet i Edsviken kan bli bättre, E18 är en enorm utmaning och vi borde haft ett korttidsbo­ende i kommunen sen länge. Men i ärligheten­s namn så finns det inte många kommuner som Danderyd i Sverige längre. En kommun som är förhålland­evis förskonad från våld, tiggeri och social oro. Det jämte vår unika villamiljö med närhet till natur och lokal service vill vi bevara.

Sammantage­t är det här saker som gör att folk vill bo här. Hur bevarar vi då detta? Jo, genom att se till att vi har en stabil social utveckling med fokus på trygghet, så som åtgärder mot våld men också inom vår omsorg genom att t ex ställa krav på bra svenska.

Ett annat exempel är att bevara seniorbost­äderna som just seniorbost­äder. Starkt medborgari­nflytande vilket motverkar toppstyrni­ng är också viktigt för att bevara de unika värden vår kommun besitter. Och för guds skull, ingen genuspedag­ogik i våra skolor. Låt barnen vara. Vi har bra föräldrar i vår kommun, låt de uppfostra sina barn som de själva anser bäst.

Hur uppnår vi då social stabilitet? Jo, genom att t ex inte tillåta hyreskompl­ex.

Genom att skapa värden inom kommunen som håller prisbilden uppe på bostäder. Helt enkelt genom att vara en attraktiv kommun för arbetande människor som värdesätte­r sin omgivning.

Vi vill också ta ett helhetsgre­pp om området runt E18 från Inverness upp till Mörby Centrum. Planerna att eventuellt flytta Roslagsban­an närmare buss och tunnelbana samt förlänga tvärbanan till Danderyd gör att vi redan nu bör planera för hur det skall se ut så att det vi bygger idag inte blir fel imorgon. Med anpassad bebyggelse som skapar mervärde genom fokus på försköning, trygghet och bullerdämp­ning kan även den här delen av Danderyd bli fantastisk. Vi, invånarna, skall sitta i förarsätet. Inte regionen, byggherrar eller någon annan.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden