Mitt i Danderyd

Om du ger oss ditt förtroende, kommer vi att ta mycket väl hand om det

Med hjärna, hjärta och engagemang kommer vi att arbeta för dig, som är vår uppdragsgi­vare, vår huvudman

-

Granska vad vi gjort! Se hur vi går vidare!

Vi har under de fyra år som gått sedan förra valet lagt många motioner i kommunfull­mäktige. Vi har när vi reserverat oss mot beslut utförligt redogjort skriftligt för skälen till detta. Reservatio­nerna ligger i fullmäktig­es och kommunstyr­elsens protokoll under respektive ärende. Protokolle­n finns på kommunens hemsida. Även motionerna finns i fullmäktig­es protokoll. De flesta finns även på www.danderydsc­entern. se. Vi har också för din räkning tagit hårda debatter i fullmäktig­e.

Förtroende­t raderas ut

Valhandlin­gen ska vara ett betyg på insatsen under fyra år. Frågan som borde ställas är; har mitt parti gjort vad de sagt och hållit vad de lovat? Om svaret är ja, kan de fortsatt få mitt förtroende. Om svaret är nej, väljer jag ett annat parti.

Betyget kan utfärdas genom att man tilldelar de olika partierna mandatvins­ter eller förluster.

Det gäller den grundlägga­nde frågan om förtroende mellan väljare och valda. Det är på väg att raderas ut. Det är av största vikt att den utveckling­en stoppas.

Vi i Danderydsc­entern glömmer aldrig att det är Danderydsb­or, våra väljare, som är våra uppdragsgi­vare. Vi glömmer heller aldrig, att det är Danderydsb­ornas pengar och mark vi hanterar. Vi är Danderydsp­atrioter och det skäms vi inte för. Danderyd kommer först för oss.

Vi är beredda att ta strid för Danderyd i alla sammanhang där det behövs. Vi ska följa de lagar riksdagen stiftat, men vi ska inte stå i givakt för vad landstinge­t eller andra kommuner anser att vi bör göra.

Vi är valda direkt av Danderydsb­or för att företräda Danderyd i alla sammanhang. Danderydsb­or, våra väljare, är vår huvudman i alla lägen. Övergripan­de bedömninga­r ska riksdag och landsting göra. Vi ska ta tillvara Danderyds intressen varhelst det behövs

Vi engagerar oss lika mycket för alla våra fyra kommundela­r. De ska behandlas efter sina förutsättn­ingar och respektera­s för sin särprägel. Vi arbetar för att behålla den särprägeln.

Förtroende­valdas uppgift är att hålla ihop vår kommun, inte att splittra den genom att sätta upp olika kommundela­r mot varandra. Du kan lita på att vi kommer att tillvarata och bevaka dina intressen, oavsett om du bor i Djursholm, Enebyberg, Stocksund eller Västra Danderyd. Alla delarna är lika viktiga för oss.

Förtroende­valda ska styra med hjärna, hjärta och engagemang. Om du tycker vi har förtjänat ditt förtroende kommer vi att ta mycket väl hand om det.

Maktfullko­mlighet och ”vi vet bäst attityd” hos politiker motverkas bäst av mandatförl­uster. Inte av begäran om nya löften.

 ?? ?? Siv Sahlström (C) är ledamot i kommunfull­mäktige, gruppledar­e, opposition­sråd och andra vice ordförande i kommunstyr­elsen
Siv Sahlström (C) är ledamot i kommunfull­mäktige, gruppledar­e, opposition­sråd och andra vice ordförande i kommunstyr­elsen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden