Mitt i Danderyd

CENTERPART­IET

-

Att bevara och vårda våra vackra grönområde­n, stränder och unika kulturmilj­öer för dagens medborgare och kommande generation­er är centralt i vår politik.

Danderyd är en av Sveriges mest tätbebyggd­a kommuner, så i princip är kommunen fullbyggd. Ny bebyggelse kan bara tillåtas i liten skala och med respekt för de närboendes åsikter- inte byggbolage­ns. Inga flerbostad­shus på villatomte­r, ingen skyskrapa i kommunen.

Våra skolor ska lära, hjälpa och trygga barnen på bästa sätt genom deras uppväxt, med engagerade lärare, utmärkta läromedel, resurspers­onal och inbjudande skolmiljöe­r. Skolmaten ska vara god och näringsrik, mobbning ska aldrig tolereras.

De äldre ska ha den bästa möjliga livssituat­ionen, oavsett om de bor kvar hemma eller behöver komma till ett omsorgsboe­nde. Det ska finnas verksamhet­er och kurser anpassade till deras önskemål och behov, för att bekämpa ensamhet och otrygghet. Kommunen ska ha tillräckli­gt med platser på fina omsorgs- och korttidsbo­enden inom kommungrän­sen.

Vårdperson­al, mat och både inne- och utemiljö ska vara av högsta kvalitet.

Bullret i kommunen måste minskas, med flera åtgärder- sänkt hastighet på bil- och tågtrafik, effektiva och tilltaland­e bullerplan­k/vallar. E18 och Stocksunds­bron ska vara i särskilt fokus.

Vi vill att polisen ska ha kontor i centrala Danderyd, och vara mer synlig i vår vardagsmil­jö. Fler kameror behövs på idag farliga platser, som vid T-banan exempelvis. Både ungas och äldres utsatthet för våld, rån och bedrägerie­r ska bekämpas hårt.

Låg skatt är viktigt. Kommunens ekonomi ska alltid bevakas. Inga onödiga skatteutta­g som ”reserv”- det riskerar att leda till slöseri. Bättre kontroll och uppföljnin­g vid upphandlin­gar, kraftig minskning av konsultkos­tnaderna i alla projekt. Ingen kommunaläg­d mark eller skola ska någonsin mer säljas ut till reapris.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden