Mitt i Danderyd

LIBERALERN­A

Vi vill att alla ska ha möjlighet att forma sitt eget liv och kunna ta ansvar för sin hälsa, försörjnin­g och roll i samhället.

-

Kunskap, hälsa och gemenskap. Vi vill prioritera kvalitet i kommunens verksamhet­er framför skattesänk­ningar. Skola och äldreomsor­g måste få kosta. Vi vill arbeta för hälsa och välmående genom att utveckla kultur- och föreningsl­ivet, behålla biblioteke­n i alla kommundela­r, och fortsätta stödja spontanidr­otten. En väl balanserad utveckling vad gäller bostäder, service och kommunikat­ioner är bra för Danderydsb­orna och kan bidra till en bättre miljö.

Kunskap och kvalitet i skolan. Alla barn ska få utvecklas efter sina förutsättn­ingar, erbjudas spetsunder­visning och extra stöd vid behov. Skolan ska vara trygg och stimuleran­de med skickliga lärare i moderna lokaler. Gamla paviljonge­r ska bort och äldre skolbyggna­der ska renoveras. Vi vill utveckla skolan i samverkan med lärare, föräldrar och elever Äldreomsor­g på dina villkor. Alla ska känna sig trygga med sin hemtjänst och kunna prata svenska med personalen. En fast omsorgskon­takt med ett hemtjänstt­eam ska säkerställ­a att omsorgen individanp­assas efter behov. Vi vill omvandla Kevinge seniorbost­äder till ett trygghetsb­oende och att det på sikt finns ett trygghetsb­oende i varje kommundel. Levande kommundela­r som utvecklas. Många unga vill bo kvar eller återvända med familj längre fram. Äldre vill ofta ha en mindre bostad men bo kvar i sin kommundel. Vi vill verka för levande och trygga kommundela­r med bra bostäder för alla åldrar, närservice och generösa grönområde­n.

Luftförore­ningar och buller från trafiken måste minska. Det kräver ett aktivt samarbete med regionen och kommunerna norr om oss, kring Roslagsban­ans utveckling och för att ytterligar­e avlasta E18, på sikt med tunnelbana till Täby och Arninge. Mer hållbara trafiklösn­ingar inom kommunen är också avgörande för en bättre miljö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden