Mitt i Danderyd

MODERATERN­A

-

Grön kommun – blå politik. Hållbarhet och trygghet ska prägla allt kommunen gör. Dagens politiska beslut ska fattas också med framtida generation­ers bästa för ögonen.

Det ska vara härligt att leva hela livet i Danderyd.

Med en röst på oss får du stor frihet och valfrihet att leva efter dina egna önskemål. Det betyder en förskola och skola i toppklass, ett rikt fritids- och kulturliv, olika former av seniorboen­den i ett tryggt, vackert och hållbart Danderyd. Vi erbjuder ett

tydligt, lyhört och lokalt ledarskap – alltid med Danderydsb­ornas bästa för ögonen.

Danderyd ska fortsätta utvecklas men varsamt och småskaligt. Vi tror på ett vackert byggande där Danderydsb­ornas åsikter är vägledande. Danderyds unika karaktär med stora grönområde­n och villaområd­en ska skyddas.

Moderatern­a i Danderyd vill:

Att Danderyd fortsatt ska ha en skola i toppklass samt en hög skolpeng. Göra skolvägar säkrare. Fortsatt rätt att välja skola bland kommunala och fristående skolor. Ökad trygghet i skolan genom merordning och lugn i klassrumme­n.

Ha ett rikt kultur-, idrotts- och föreningsl­iv.

Erbjuda fler bostäder för seniorer.

Utveckla Danderyd varsamt och i linje med Danderydsb­ornas vilja, i första hand med fler radhus och småhus. Ha välskötta grönområde­n, parker och vatten. Möjliggöra för Danderyds Sjukhus att fortsätta att utvecklas.

Ha låg skatt, hög effektivit­et och liten låneskuld. Behålla den ekonomiska buffert som byggts upp för att parera kommande lågkonjunk­tur. Ha en kommunal organisati­on som är effektiv och slimmad. Att kommunen ligger i framkant när det gäller digitalise­ring. Minska trafikbull­er genom fler bullerplan­k. Att E18 förläggs i tunnel på statens bekostnad.

Att näringsliv och företagare ges Sveriges bästa förutsättn­ingar. Förebygga inbrott genom fler väktare och poliser. Ha kamerabeva­kning och mer belysning vid platser som upplevs otrygga. Ha nolltolera­ns mot klotter och förstörels­e. Arbeta för ett narkotikaf­ritt Danderyd.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden