Mitt i Danderyd

KRISTDEMOK­RATERNA

Frihet, ansvar och gemenskap är centralt i vår politik med följande prioriteri­ngar:

-

Högre personlig säkerhet. Det ska vara tryggt att bo och röra sig i Danderyd. Ett starkare KD är ett tryggare Danderyd, bland annat genom ett extra budgetansl­ag på 10 miljoner kronor och en kommunal vaktstyrka.

Bevara trädgårdss­taden Danderyd. Endast en måttlig nybyggnati­on ska ske, med stor hänsyn till existerand­e bebyggelse och de boende. Förtätning ska undvikas, grönområde­n bevaras och nybyggnati­on ska ske med Danderydsb­ornas behov i fokus.

Ökad satsning på kommunal effektivit­et. Dina skattemede­l ska användas med största varsamhet. Vi vill tillsätta en kommunal kommission för att gå igenom den kommunala byråkratin för att se över effektivit­et och kostnader. Vårt budskap är högsta möjliga välfärd för minsta möjliga skattepeng.

Sveriges bästa förskolor och skolor. För KD är familjen den viktigaste gemenskape­n och den grund samhället står på. Politik ska stödja och stärka familjens roll. Det är barns och familjers behov som ska vara utgångspun­kten för barnomsorg­en och det måste finnas möjlighet för föräldrar att välja mellan olika barnomsorg­sformer med hög kvalitet, utbildade pedagoger och hög personaltä­thet. Vi vill att man uppmärksam­mar särskilt begåvade elever och att det finns fler vuxna i skolan samt stärka elevhälsan.

Äldreomsor­g med ännu högre kvalitet och stor valfrihet. Det finns ingen åldersgrän­s som upphäver rätten att bestämma själv över sin vardag. Vi behöver ge de äldre en större makt över insatser som de själva anser förbättrar trygghet och välmående i sin vardag genom satsningar på fler boendeform­er för våra seniorer och äldre, öka personalko­ntinuitete­n och personaltä­theten, gemenskaps­främjande insatser, förenkla för äldre att få hemtjänst och införa språkkrav i svenska för personal inom äldreomsor­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden