Mitt i Danderyd

SOCIALDEMO­KRATERNA

Vårt Danderyd kan bättre

-

Under många år har den politiska majoritete­n i Danderyd prioritera­t skattesänk­ningar framför barn och elevers behov, personalen­s arbetsvill­kor och de äldres bästa. Danderyd är också bland de kommuner i landet som är sämst på att bygga nya bostäder. Det vill vi socialdemo­krater ändra på. Vi är beredda att ta ansvar, vi vet att det politiska ledarskape­t gör skillnad. Vi vill bygga fler nya bostäder i kommunen, så att våra yngre och äldre har en möjlighet att bo kvar. Vi vill satsa på skola och förskola, på personalen­s arbetsvill­kor, på en kulturskol­a alla har råd med och på att stötta föreningsl­ivet och ungdomsidr­otten – investerin­gar som motverkar utanförska­p och psykisk ohälsa. Ett Danderyd där ingen lämnas efter.

Våra prioriteri­ngar:

Mindre barngruppe­r och fler lärare i skolan. Lärarledd läxläsning efter lektionsti­d och sommarskol­a för barn med behov. Satsa på ungdomsidr­otten och en kulturskol­a alla har råd med. Rusta upp

skolor, lekparker och idrottsanl­äggningar.

• Fler trygga boenden för Danderyds äldre. Bättre arbetsvill­kor för personalen i vård, skola, omsorg. Bra kvalitet i hemtjänste­n. Bryt ensamheten bland de äldre med kultur- och rörelsefrä­mjande insatser.

• Krafttag mot drogmissbr­uket och den psykiska ohälsan bland unga.

• Återstarta Danderyds kommunala bostadsbol­ag.

En skola och förskola för alla

Danderyd borde vara en av landets ledande kommuner när det gäller skola och förskola. Enligt Lärarförbu­ndets senaste nationella skolrankni­ng har vi inga topplaceri­ngar angående vare sig lärartäthe­t, resurser till undervisni­ng eller antalet utbildade lärare i förskolan. Det behövs fler lärare och andra vuxna i skolan även om många uppnår goda resultat.

Sjukvården i Regionen behöver en ny ledning

Viktigast är då mer personal för att korta köerna, vårdbehove­n styr före bolagens vinster och för det krävs en ny och ansvarsful­l ledning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden