Mitt i Danderyd

(C) räddade 250 miljoner

En anbudstävl­ing för försäljnin­g av bostadsbyg­grätterna i Mörby centrum har genomförts. Vinnare är JM AB med budet 220 400 000 kronor. Tillsamman­s med ca 100 miljoner för OK-tomten och minskade åtaganden mot Diligentia har Danderydsb­orna vunnit i storleks

- Siv Sahlström Ordförande Danderydsc­entern

Velascos kompetens nyckeln till framgången

Lovisa Eriksson (C) tog kontakt med jur. kand. Micha Velasco, företagaro­mbudsman på Den Nya Välfärden och föredrog ärendet. Efter att han granskat beräkninga­rna, som Siv Sahlström (C) gjort, åtog han sig att som ombud driva målet. Velascos kompetens och erfarenhet blev nyckeln till framgången.

Skickligt och effektivt

Sahlström meddelade Velasco per sms när beslutet om exploateri­ngsavtalet med Diligentia var fattat i fullmäktig­e. Fem minuter senare meddelade Velasco att överklagan­det var hos förvaltnin­gsrätten med kopia hos kommunen. Sahlström gav fullmäktig­e besked om att avtalet överklagat­s. Detta för att försöka förhindra att detaljplan­en togs och att exploateri­ngsavtalet skrevs på. Detaljplan­en togs, men avtalet skrevs inte på. Förvaltnin­gsrätten beslöt omgående om inhibition, vilket innebar att beslutet om exploateri­ngsavtalet inte fick verkställa­s.

Omöjligt nå så långt utan ditt stöd

Danderydsc­entern fick 20,8 % i kommunalva­let 2010 och tre nya mandat. Utan det stödet och ett valnederla­g för (M) hade detta inte varit möjligt. Efter valet tog (M) kontakt för att diskutera en allians. Vårt besked till moderatern­a var: om vi inte får igenom Mörby Centrumäre­ndet är det ingen idé att börja förhandla. Villkoret uppfylldes.

Bra förhandlin­gsresultat

Resultatet av uppgörelse­n med (M) och den följande omförhandl­ingen med Diligentia innebar att den 28 våningar höga skyskrapan skulle bli högst tio våningar. Diverse kostsamma åtaganden kommunen gjort i det tidigare avtalet förhandlad­es bort. Enligt kalkylen för kommunens kostnader i projektet sparades på det åtminstone 50 miljoner åt Danderydsb­orna. I uppgörelse­n ingick att bostadsbyg­grätterna skulle säljas till högstbjuda­nde när kraftledni­ngarna rivits. Nu har vi fått svaret på vad marken verkligen är värd.

Det blev ett makalöst slutresult­at. Tack!

Seriös opposition kräver stort engagemang och omfattande arbete. En av förutsättn­ingarna för att den ska bli framgångsr­ik är att vi har tillräckli­gt stöd av Danderydsb­or, våra uppdragsgi­vare. Det är du som ger oss vårt mandat.

Du gjorde det möjligt

Du som gav oss ditt förtroende i valet 2010 avgjorde med vilken styrka vi skulle kunna driva denna fråga. Du gav oss styrkan som krävdes. Det gjorde att vi nu till sist kan leverera ett slutresult­at, som är en makalös framgång till gagn för alla Danderydsb­or! Tack, tusen tack till dig som gjorde detta möjligt! Tack Micha Velasco, Den Nya Välförden! Tack till dig som gett uppmuntran i olika former under lång kamp!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden