Mitt i Danderyd

Riksmäster­skapen nästa för Enebybergs konståkers­kor

- Kevin Wedin

Under helgen pågår SM och RM i konståknin­g nere i Malmö. Och två av deltagarna är Mikaela och Dorotea som åker för Enebybergs IF. ”Det kommer vara väldigt lärorikt”.

När du läser den här tidningen är 13-åriga Mikaela Jarl och 12- åriga Dorotea Larsson nere i Malmö för att delta i Riksmäster­skapen i konståknin­g.

Bägge represente­rar Enebybergs IF och målet är inte att vinna – inte nu i alla fall. Nu satsar de på att få lärdomar med sig hem.

– Det kommer vara väldigt lärorikt att få se alla duktiga åkare på SM och sen de som åker i min grupp. Jag kommer att kämpa och försöka så gott jag kan, men det är otroligt i sig att bara få vara med, säger Dorotea.

– Det ska bli spännande, jag känner mig nervös, men jag tror det kommer gå ganska bra, säger Mikeala.

Välslipat program

En vanlig träningsve­cka består av fem-sex pass och både Mikaela och Dorotea har slipat på sina individuel­la program i över ett år. Att nu få visa upp dem för en storpublik ska bli något alldeles extra.

– Jag älskar min sport, att få tävla och visa upp sig för domare är hur kul som helst – att visa vad jag verkligen går för, säger Mikaela.

– Det bästa som finns är att kunna uttrycka sig på isen att leva sig in i musiken är som att spela en roll i hur man agerar med hela kroppen.

Båda åker i vanliga fall i Elitserien och i helgen tävlar de i klassen Ungdom13 - samtidigt avgörs även SM för seniorer. Och givetvis har Enebybergs- tjejerna siktet inställt på att en dag tävla i SM och större mästerskap.

– Målet är att vara med i landslaget, men det viktigaste är ändå att ha kul samtidigt som jag utvecklas, säger Dorotea.

 ?? FOTO: ROLF ANDERSSON ?? REDO. Mikaela Jarl och Dorotea Larsson tävlar för Enebybergs IF och i helgen deltar de i riksmäster­skapen i konståknin­g.
FOTO: ROLF ANDERSSON REDO. Mikaela Jarl och Dorotea Larsson tävlar för Enebybergs IF och i helgen deltar de i riksmäster­skapen i konståknin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden