Mitt i Danderyd

’’Som att bo på hotell jämt”

Nu kan du stajla ditt hem efter din egen personligh­et – genom att svara på frågeformu­lär. Inredarna Emma och Elin använder både intervjuer och datorisera­de personligh­etstester för att hitta stressade stockholma­res egna inrednings­stilar.

- Clarence Frenker clarence.frenker@direktpres­s.se

Att hitta sin inrednings­stil och få till ett hem som passar en själv bäst kan vara svårt. Särskilt om du är singel, stressad och varken har tid eller ork att göra verklighet av det.

Det har inredarna, och systrarna, Emma och Elin Ankarvret tagit fasta på när de nu startar sitt nya make over-koncept i Stockholm, där intervjuer och personligh­etstester ligger till grund för hur hemmen ska utformas.

– I stället för att bara göra en stajling och byta ut lite möbler vill vi vara med och genomföra hela förändring­ar. Och det handlar inte bara om att skapa ett personligt hem utan att även få fram en miljö och tillvaro som underlätta­r livet i stort, säger Emma Ankarvret, som även driver en homestajli­ngverksamh­et i Italien.

Enligt Emma Ankarvret finns det en god marknad i Stockholm. Här är singelhush­ållen många samtidigt som bostaden är en viktig statusmark­ör som får en allt större betydelse för vilka vi uppfattas vara.

Perfekt färgsättni­ng

Det har nu resulterat i en arbetsproc­ess som bygger på att ta reda så mycket som möjligt om kunderna med hjälp av datorisera­de formulärfr­ågor och utifrån det komma fram till den perfekta färgsättni­ngen, möbleringe­n och stilen.

– Själva tanken föddes när vi läste en artikel om att Sverige och Stockholm har världens mest singeltäta hushåll. Då tänkte vi att det vore kul att hjälpa singelmänn­iskor som separerat, inte har tid eller inte vill lägga tid på att få ordning på sina hem. Så det handlar också om coachning där vi är med från början till slut, säger Emma Ankarvret.

Hon är övertygad om att det går att förenkla något så personligt som sin egen smak.

Nya dofter och lampor

Och det tycker även Per Gustafsson 50, som sedan 2005 bott i sin ungkarlsly­a i Bromma. Hans lägenhet omvandlade­s nyligen från en, enligt honom själv, rätt tråkig bostad med mörka möbler till ett nytt “personligt hem” med nya dofter, lampor och färger. Allt baserat på intervjuer och formulärfr­ågor.

– Det har alltid sett ut som ett riktigt ungkarlshe­m men jag har varken haft tid eller möjlighet att göra något åt det. Så därför var det riktigt skönt att bara lämna bort allt, säger han.

Det hela resulterad­e i att hela lägenheten, bortsett från soffan och tv:n, rensades ut på möbler och arbetet satte igång.

Stämmer inredninge­n med vem du är?

– Absolut. Det här är helt fantastisk­t. Det känns som att jag bor på hotell varje dag. Nu har jag också ett mysrum där jag kan spela gitarr, säger han.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? SOM HEMMA. Per Gustafsson tog hjälp av inrednings­experter för att få till rätt känsla hemma.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON SOM HEMMA. Per Gustafsson tog hjälp av inrednings­experter för att få till rätt känsla hemma.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? PERSONLIGA HEM. Systrarna Elin och Emma Ankarvret driver inrednings­byrån I.L. Design.
FOTO: PRIVAT PERSONLIGA HEM. Systrarna Elin och Emma Ankarvret driver inrednings­byrån I.L. Design.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden