Mitt i Danderyd

DE ENAR FOTBOLLSLA­GET MED MUSIKVIDEO

Vad kan få ett fotbollsla­g att hålla ihop? En egen musikvideo, kom man fram till i ett av IFK Stocksunds lag.

- Hege Hellström Ella Söderberg

På matcherna brukar vi sätta på låten i högtalare, och så dansar och sjunger vi till den.

Vid varje match är det en viss sorts uppvärmnin­g som gäller för nioåringar­na i IFK Stocksund. Nämligen en egen dans, som utförs till en egen låt.

– Det är en teambuildi­nggrej, och jag tror att det sociala sammanhang­et är ännu viktigare för tjejer, säger lagledaren Kristoffer Lundegren.

Han tar exemplet med lillkillen och lilltjejen som kommer till första träningen.

– Småkillen börjar jaga bollar direkt och frågar inte vad de andra heter. Medan tjejen ställer sig i dörröppnin­gen och undrar om Elsa och Ester är där. Därför tror jag det är viktigt att sätta fot- bollen i ett socialt sammanhang.

Musiken gjord av pappa

Lara Aubert De Tregomain, Ebba von Schultz och Lilly Lundegren pausar träningen på Stocksunds IP för att prata en stund med oss. De berättar att musiken är gjord av en pappa till en av tjejerna i laget.

– På matcherna brukar vi sätta på låten i högtalare, och så dansar och sjunger vi till den. Ibland tittar de andra lagen, säger Lara Aubert De Tregomain.

– Vi tränade på låten efter varje träning i början, säger Ebba von Schultz.

När de skulle spela in musikvideo­n fick de gå in i en studio och sjunga.

– Det var roligt, vi gick in i ett rum fyra och fyra och sjöng, berättar Lilly Lundegren.

De spelar låten ”fotboll i mitt hjärta” på cuper och dansar som uppvärmnin­g innan matcher – något tjejerna tycker är roligt.

– För varje cup har de utvecklat några nya steg och gester. I slutet på oktober var det match på Värmdö, samling kvart i sju. När tjejerna gjort dansen och hört sånger var stämningen där i grådasket på Värmdö på topp, det är fantastisk­t, säger Kristoffer Lundegren.

Musik och uppvärmnin­g

Men det är inte bara musikvideo­n som gäller i laget. Varje träning och match börjar och slutar med musik.

– Kalle som är huvudträna­re jobbar jobbar med musik som uppvärmnin­g och för att få alla ska känna sig sedda och välkomna, säger Kristoffer Lundegren och fortsätter:

– Det börjar och slutar bra även om man är olika bra på fotboll, har man gjort ett självmål kan man glömma det och känna att alla är tillsamman­s. Det är en bra känsla man får med sig.

På kortsidan av planen står Johan Kollberg Öhman. Han var den som gjorde om låten, som han lånat från ett tjejlag i Göteborg som hade en version i lite högre tempo.

– Jag sänkte tempot på låten och producerad­e om instrument­en. Det är viktigt att tjejerna får göra något annat än bara fotboll, säger han.

 ??  ??
 ??  ?? KUL. Lara Aubert De Tregomain, Ebba von Schultz och Lilly Lundegren tyckte att det var roligt att spela in musikvideo­n.
KUL. Lara Aubert De Tregomain, Ebba von Schultz och Lilly Lundegren tyckte att det var roligt att spela in musikvideo­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden